comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel (PNL): Orașul Fierbinți, aproape de faliment

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/10/2017 | Politica

Președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a reclamat vineri, 20 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, situația dezastruoasă din punct de vedere financiar în care se află orașul Fierbinți.

Tinel Gheorghe

„Primăria orașului Fierbinți a fost executată silit pentru suma de 5,5 miliarde lei vechi, care se adaugă unui împrumut de 110 miliarde lei, care urcă în prezent la aproximativ 160-170 miliarde. În situația de față, Fierbințiul este în incapacitate de plată. După o administrație pesedistă, criminală – și folosesc cuvinte ușoare când spun criminală-, la adresa celor 5.000 de locuitorii din Fierbinți, cred că este singurul și primul oraș din țară care este în incapacitate de plată, aproape de faliment. Am solicitat primarului orașului Fierbinți ca de îndată să facă o ședință de Consiliu local, să revină cu salariile de dinainte de majorare și să reducă indemnizația consilierilor locali la 5% din indemnizația primarului.

A avut loc o ședință, iar din păcate, consilierii PSD nu au fost lăsați să vină la ședință. Fostul primar Iusein Iuksel a stat în fața primăriei și a întors toți consilierii locali ai PSD de la ședință. Cred că este un act de iresponsabilitate, cel puțin de iresponsabilitate. Până la urmă sunt bani pentru care primăria Fierbinți trebuie să asigure buna funcționare, mă refer la iluminat, la gunoi, la servicii publice, care dacă nu vor fi plătite va fi un dezastru. El are nevoie, până la finalul anului, de cel puțin un miliard de lei să funcționeze. Faptul că PSD boicotează acolo ședințele de Consiliu local și încearcă să transfere toată nemernicia și hoția, pe care au practicat-o timp de opt ani de zile, în spatele actualului primar, care nu are trei luni acolo, ține mai degrabă de un comportament care se pare că este caracteristic, nu numai la Fierbinți, ci la nivel județean. (…)

Domnul președinte al Consiliului Județean să nu uite că este președintele județului, chit că este nominalizat de PSD, și că are responsabilitatea, pentru că la Fierbinți avem o situație dezastruoasă după o administrație pesedistă, să rezolve această problemă. Să o rezolve, pentru că are posibilitatea”, a declarat președintele PNL Ialomița.

De asemenea, Gheorghe Tinel susține că dacă președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, nu se va implica în această problemă, „generată de un management dezastruos al fostei echipe PSD de la Fierbinți”, va face interpelări, declarații politice în care va solicita tuturor instituțiilor (DNA, Curtea de Conturi, ANAF, ministrului finanțelor, primului ministru) să verifice situația de la Fierbinți.

„Nu se mai poate. S-a umplut paharul, iar lucrurile acolo trebuie lămurite. Cer a treia oară public, într-o conferință de presă, Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, să spună dacă a ridicat acele dosare de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni, cu privire la faptele puse în cârca lui Iusein Iuksel și care este stadiul derulării acelor dosare. Mă văd obligat să mă adresez și CSM-ului să verifice acest lucru la Ialomița”, a adăugat acesta.