livrari la domiciliu

Gheorghe Tinel (PNL): „Nu există interes public cu nerespectarea legii”

Președintele PNL Ialomița, deputatul Gheorghe Tinel, l-a acuzat, în cadrul unei conferințe de presă susținută recent, pe primarul municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, de incompetență administrativă, declarațiile fiind făcute în contextul scandalului iscat cu autobuzele „scoase de pe traseu” de poliția rutieră pentru lipsa licențelor.

„Este emblematic pentru administrația Mocioniu să pună în circulație autobuze fără licență. Este incredibil. Și poliția să vină să le ia plăcuțele. Mie mi se pare de o prostie inimaginabilă. Eu cred că mai prost de atât nu poți să fii. (…) Este maxim pentru administrația Mocioniu. Mie nu îmi vine să cred că primarul le dă drumul să meargă, iar poliția le oprește pe stradă și le ia plăcuțele. (…) Este de cascadorii râsului. Dar este prea mult pentru Ialomița, pentru Slobozia”, a spus Gheorghe Tinel.

Întrebat cum ar fi văzut rezolvarea acestei probleme, Gheorghe Tinel a răspuns: „respectând în primul rând legea”.

„Sunt pus acolo ca să fiu primul care dau un semnal că respect legea. Dacă știu că nu trebuie să pun fără licențe de transport, cum dracu, Doamne iartă-mă… Făceai un accident, ce se întâmpla în momentul ăla? Ți-a trecut glonțul pe la ureche, Mocioniule! Dacă făcea vreun accident, erai vai steaua ta. Ferească Dumnezeu. Trebuia să se asigure că are licențele și pe urmă… Este inconștient. Nu există interes public cu nerespectarea legii”, a adăugat Gheorghe Tinel.

În cadrul conferinței, deputatul a vorbit și despre eșecul investiției privitoare la parcarea subterană, catalogată ca „o groapă a Marianelor” sau „prostia secolului din Slobozia”, care a „înghițit” o grămadă de bani, eșec față de care „nu răspunde nimeni”.

Gheorghe Tinel
Gheorghe Tinel

„Este o investiție ratată. Din păcate, și vă spun cu toată seriozitatea, este o investiție ratată pe banii locuitorilor municipiului Slobozia. Să vii acum și să primești notificare că trebuie să plătești 2 milioane de euro înapoi, după ce te-ai împrumutat 25 de milioane de lei de la Trezorerie, după ce ai ratat toate termenele de finalizare, mie mi se pare maxim de dezastru. Numai acest lucru ar fi trebuit să ducă imediat la demisie, dar noi nu avem instituția demisiei foarte bine conturat, dar ar fi trebuit să ducă la demisia acestei administrații. Dacă adăugăm la acest eșec usturător și noua bomboană pe colivă, o numesc eu, transportul local, cu autobuzele puse în circulație fără licență, mie mi se pare incredibil. Mocioniule, nu te supăra frate, pentru tine este maxim. Tu stai acolo degeaba și efectiv încasezi banii administrației locale degeaba. Dă-te la o parte, lasă un viceprimar, vezi-ți de treaba ta, de medicina ta veterinară. Eu nu zic că nu erai bun acolo, dar pe partea asta cu administrația, nu ai nicio treabă tu. (…) Mi se pare incredibil ca în șapte ani de zile un proiect care se vrea mândria Sloboziei și a Ialomiței, parcarea asta subterană, pe bani publici, a ajuns bătaie de joc, a ajuns o furăciune, o hoție. Cine dracu a vrut parcarea asta? Ar trebui să o plătiți din banii voștri. Ați atins maximul de incompetență”, a acuzat Gheorghe Tinel.

Totodată, președintele PNL Ialomița a reclamat faptul că în administrația locală există o corupție generalizată, dând un exemplu din comuna Maia, unde un consilier personal al primarului semnează documente în locul acestuia, deși este condamnat definitiv pentru spălare de bani, fals în declarații, fals intelectual etc.

„Cum să faci așa ceva, să fi condamnat defnitiv într-un dosar de corupție și spălare de bani, decizia fiind rămasă definitivă în noiembrie 2017. Consilierul se numește Spirea Marinel, consilier personal… Ne-am dat dracului. Ne-am tras consilieri personali toți acum. Nu ne mai ajung acum două mâini să semnăm și un cap să judecăm. Și ce fel de consilieri… penali, infractori. Și îi punem să semneze… Ce pretenții să ai de la un om condamnat? Ăla semnează toate fărădelegile, ce îi spune primarul. Și semnează, cu ștampila primăriei, în calitate de ce? Pentru că el este doar un sfătuitor, un consilier personal… Ce să îl sfătuiască pe primar? Cum să fure, cum să șmenuiască banul public. Ca să vedeți ce se întâmplă în administrația județeană și locală” a mai reclamat deputatul.

De asemenea, Gheorghe Tinel a anunțat faptul că PNL a început campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale și speră ca după turul II câștigătorul să fie candidatul susținut de PNL, actualul președinte Klaus Iohannis.