comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel (PNL): Împrumutul pentru „Groapa Marianelor”, o afacere de partid

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/09/2016 | Politica

Gheorghe Tinel, președintele PNL Ialomița, a acuzat, săptămâna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, că împrumutul pe care municipalitatea din Slobozia îl va face pentru finalizarea lucrărilor din Piața Revoluției „se transformă într-o afacere de partid”, un fel de „finanțare mascată a campaniei electorale”.

„Împrumutul pe care l-a aprobat Consiliul Local Slobozia, de 25,4 milioane lei, aproape 6 milioane de euro, pentru continuarea lucrărilor la Groapa Marianelor din fața Consiliului Județean, se transformă într-o afacere tipic de partid, în care firmele care susțin PSD vor avea de lucru în această perioadă, iar PSD, bănuiesc, pentru că nu vreau să acuz fără probe, dar intuiesc, va avea bani în campania electorală. Acesta este mecanismul, iar acum avem și logica pentru care PSD a tot trâmbițat că vom finanța, vom finaliza, vom drege, această investiție care, iată, nu se mai termină. Iar acum îi acuz public pe cei 6.500 de concetățeni de-ai mei din Slobozia, care au votat PSD, pentru că bănuiesc că nu au votat pentru astfel de proiecte. Bănuiesc că se așteptau la cu totul și cu totul alt tip de management din partea administrației PSD. Bani îngropați într-o groapă, paradoxul, da, care nu se termină. Banii europeni nu pot fi furați. Pe când ăștia, da”, a declarat Gheorghe Tinel.

Acesta a solicitat administrației locale să facă publică lista cu contractorii și subcontractorii acestei lucrări, reclamând faptul că „sunt toate firme de casă ale PSD”.

PNL Ialomiţa va ataca în instanţă hotărârea Consiliului local Slobozia aprobată de consilierii locali ai PSD în şedinţa de îndată din data de 12 septembrie, atrăgând totodată atenţia prefectului Gigi Petre de a nu da aviz de legalitate acestei HCL.