comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel (PNL Ialomița), despre alegeri: „Este o lecție de viață pentru noi, extraordinară pentru PNL”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/05/2019 | Politica

Președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a declarat miercuri, 29 mai, în cadrul unei conferințe de presă, că rezultatele obținute de liberali trebuie să îi mobilizeze mai mult, să vină cu soluții la multitudinea de probleme care trebuie rezolvate, pentru ca în 2020 „să schimbe culoarea politică în județ”.

„Am promis că în 2020, în vara lui 2020, vom schimba culoarea politică în județ, și veți vedea că așa va fi. Asta înseamnă că vom avea foarte mult de muncă, la capitolul organizare, la capitolul resurse umane, la capitolul mesaj public și, mai ales, la capitolul soluții. Pentru că PNL trebuie să vină cu soluții, pentru a revigora economia județeană, pentru a da o șansă tinerilor să rămână în județ și pentru a recâștiga încrederea electoratului total”, spunea acesta.

Gheorghe Tinel nu a dorit să comenteze prea mult rezultatele la europarlamentare, însă a precizat că deși PNL a câștigat în unele localități cu primari PSD, au pierdut într-o localitate cu primar PNL.

Gheorghe Tinel
Gheorghe Tinel

„Sperăm să recâștigăm încrederea electoratului la Gh. Doja, cu administrația locală. Una peste alta, votul ne-a demonstrat că electoratul taxează minciuna, impostura politică, atitudinea duplicitară, adică, în concluzie, taxează tot ceea ce promiți și nu faci. Și asta este o lecție de viață pentru noi, extraordinară pentru PNL. Să avem foarte mare grijă, iar ceea ce spunem că facem, va trebui să și facem”, a declarat Gheorghe Tinel.

În județul Ialomița, PNL s-a situat pe locul II, cu 25.609 voturi, la diferență de 4 procente față de PSD.

Președintele PNL Ialomița a subliniat că alegerea primarilor în două tururi este un angajament, dar și votul prin corespondență, iar pentru ca PNL să reușească să treacă anumite acte normative nu respinge ideea unei alianțe cu USR – PLUS.

În ceea ce privește cele 712 voturi obținute de UDMR în județul Ialomița, în condițiile în care etnia maghiară are în județ în jur de 70 de persoane, Gheorghe Tinel susține că acestea se explică prin faptul că „PSD a trimis pe locurile UDMR reprezentanți în secțiile de votare, astfel că aceia ar fi votat cu UDMR, drept mulțumire”.

Totodată, în cadrul conferinței, deputatul a anunțat că localitatea Andrășești are un nou viceprimar, de data aceasta PNL, în locul lui Ionel Ușurelu (PSD).  Stoian Ștefan, noul viceprimar al comunei, este agent silvic și va coordona activitatea primăriei alături de primarul liberal Adrian Vasile.