comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel (PNL): Felicit autoritățile pentru efortul depus în această perioadă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/05/2020 | Politica

Președintele PNL Ialomița, deputatul Gheorghe Tinel, felicită în mod deosebit autoritățile, începând de la prefect, poliție, jandarmerie și până la responsabilii din DSP Ialomița, pentru modul în care au gestionat problemele apărute în perioada situației de urgență, iar județul nu a înregistrat situații extreme.

„Îi felicit în mod deosebit pentru efortul depus în această perioadă și pentru deciziile foarte grele, dar sănătoase, principiale, pe care le-au luat în cazul Țăndărei, pentru ca situația să nu scape de sub control, iar în final carantina a fost ridicată mai repede, reușindu-se ca numărul de cazuri să fie mult redus. Este un lucru excepțional pentru administrația județeană, și mă refer la prefect, la conducerea poliției, jandameriei, DSP, în mod deosebit domnul Noel. Deși i s-a cerut demisia că nu gestionează bine situația de la Țăndărei, uite că a gestionat-o. Se gestionează bine și situația de la Bărbulești, s-a gestionat foarte bine și la Căzănești și la Urziceni, astfel încât să evităm carantinarea localităților și să restrângem numărul cazurilor de infectări. Asta depinde și de cetățeni, care trebuie să înțeleagă faptul că ieșirea și intrarea în localități trebuie foarte bine motivate, există filtre, iar toate aceste măsuri sunt pentru binele lor, pentru a nu răspândi acest virus. Astfel de măsuri nu sunt recomandate numai pentru Bărbulești, ci și pentru Urziceni. Solicit administrației de la Urziceni să se implice mai activ în luarea măsurilor de prevenire și combatere, să monitorizeze mai strict dacă se respectă măsurile de distanțare socială, de purtare a măștii de protecție, dacă există dezinfectanți la scările de bloc și multe asemenea.  Sunt măsuri corecte pentru a evita carantinarea, atât a municipiului Urziceni cât și a comunei Bărbulești. Nimeni nu-și dorește să se ajungă la astfel de situații. Se poate face mai mult la Urziceni pentru a evita carantinarea. Ar trebui ca autoritățile să fie mai combative.” a declarat Gheorghe Tinel.

Deși primarul din Urziceni a solicitat în repetate rânduri ca în localitatea Bărbulești, localitate limitrofă municipiului, să fie instituită carantina, autoritățile au decis că nu este cazul, neîndeplinindu-se condițiile epidemiologice, în special în ceea ce privește numărul deceselor înregistrate în Bărbulești, deși numărul de infectări este în creștere, peste 70.