comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel (PNL): Autoritățile trebuie să intervină de urgență în problema țânțarilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/07/2019 | Politica

Necesitatea combaterii țânțarilor în zona riverană brațului Borcea al Dunării, în special în Balta Ialomiței, a fost principalul subiect al unei conferințe de presă, susținută recent de deputatul liberal Gheorghe Tinel.

Acesta susține că mai multe localități, respectiv Vlădeni, Făcăeni, Bordușani, Giurgeni, Stelnica, ar avea nevoie de sprijin financiar pentru intervenții, iar în acest context ar fi solicitat atât Consiliului Județean cât și Prefecturii Ialomița să se implice cumva în aceste acțiuni de combatere a țânțarilor pe întreaga zonă din Lunca Dunării și Lunca interioară din Balta Ialomiței.

Tinel Gheorghe
Tinel Gheorghe

„Din păcate, autoritățile privesc nepăsătoare la invaziile de țânțari care au pus stăpânire pe noi. Din cauza ploilor abundente din ultima perioadă s-au creat adevărate focare de țânțari, iar cetățenii au devenit neputincioși în fața acestora. Până în acest moment nici o autoritate județeană nu s-a autosesizat, motiv pentru care le solicit celor îndreptățiți să acționeze, să ia toate măsurile care se impun pentru combaterea acestora, pe întreaga zonă din Lunca Dunării și Lunca interioară din Balta Ialomiței. Îi reamintesc președintelui Victor Moraru că are responsabilitatea ca împreună cu prefectul Gigi Petre să creeze condiții civilizate și sănătoase de viață pentru toți cetățenii din Ialomița. Sperăm să nu ajungem să ne confruntăm cu virusul West Nile având în vedere că focarele din zonele pe care noi le solicităm pentru a fi parcurse de urgență, au fost aduse în atenție atât de cetățeni cât și de reprezentanții autorităților locale. De asemenea, în păduri, Romsilva ar avea bani și ar putea să-și exercite atribuțiile și ar fi fost normal să întreprindă astfel de acțiuni. Din păcate, nici aici nu am găsit… Mă întreb, o fi plecat toată lumea în concediu? Atrag atenția tuturor că trebuie intervenit de urgență, pentru că perioadele ploioase alternează cu perioadele secetoase, iar în astfel de condiții se pot crea adevărate focare, care nu vor putea fi îndepărtate ușor, iar autoritățile locale nu pot suporta financiar costurile. Din păcate, nimeni nu a răspuns solicitărilor. Anticipez că plecând din lunca Dunării, de la această lipsă de implicare a autorităților județene, competente și îndreptățite de altfel să se implice, s-ar putea să avem niște evenimente pe sănătate publică. Și nu aș vrea să spună domnul președinte al C.J. și domnul prefect, dar și autoritățile sanitare, că nu au fost avertizați”, susține președintele PNL Ialomița.