comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel (PNL): „Aș vrea să cred că pe lângă Parchetul Judecătoriei Urziceni nu s-a constituit un grup infracțional organizat”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/07/2019 | Politica

Președintele PNL Ialomița, deputatul Gheorghe Tinel, a adresat recent o întrebare ministrului Justiției, Ana Birchall, cu privire la stadiul unor dosare aflate pe rolul Parchetelor de foarte mulți ani și motivul real pentru care acestea nu își găsesc calea spre rezolvare.

Potrivit deputatului liberal, aceste dosare „zac necercetate” de ani buni, fapt care conduce, de cele mai multe ori, la nerezolvarea altor cauze de natură civilă sau administrativă.
Gheorghe Tinel a dat exemplu unele dosare înregistrate pe numele fostului primar al orașului Fierbinți-Târg, Iusein Iuksel, înregistrate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, primele datând din anii 2013 – 2014.

Gheorghe Tinel
Gheorghe Tinel

„Mai mult decât atât, primăria orașului Fierbinți Târg a transmis aceluiași Parchet, pe 31 mai 2019, raportul Camerei de Conturi Ialomița în care au fost identificate o serie de grave ilegalități comise în timpul mandatului aceluiași fost primar, iar Parchetul a înțeles să restituie primăriei întreg dosarul în data de 25 iunie 2019, fără nicio rezoluție, într-un singur plic. Îmi este foarte greu să înțeleg cum este posibil ca astfel de situații să existe și să persiste. Nu am auzit de o astfel de procedură, să returnezi întreg dosarul fără nicio explicație, într-un banal plic. Dar poate la solicitarea ministrului Justiției, care este și membru CSM, voi obține și explicațiile legale cuvenite. (…) Există cauze similare, în care în doi ani respectivii au fost și condamnați, aleși locali, și vă reamintesc cazul fostului primar de la Manasia, condamnat tot pentru un certificat fiscal, cu o valoare infimă, recuperată, găsit singurul vinovat. S-a judecat cu așa celeritate, încât în doi ani de zile s-a trecut prin toate fazele și a fost și condamnat definitiv cu suspendare. Pentru aceleași fapte, dar cu pagube incomensurabil mai mari, de ordinul zecilor de mii de lei, dosarele fostului primar de la Fierbinți stau necercetate. Aș vrea să cred că pe lângă Parchetul Judecătoriei Urziceni nu s-a constituit un grup infracțional organizat, care selectează dosarele și în funcție de culoarea politică rezoluționează, anchetează și finalizează cercetările”, a declarat Gheorghe Tinel în cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 28 iunie.

Acesta a solicitat ministrului un răspuns scris la patru întrebări legate de acest subiect, pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Gheorghe Tinel a mai făcut referire și la alte subiecte, cum ar fi unele probleme ale salariaților spitalului județean de urgență, nevoiți să se judece cu instituția unde lucrează pentru ca o hotărâre definitivă să fie pusă în practică iar ei să-și recupereze tichetele de masă, dar și alte „nereguli patronate de managerul Mariana Iancu”.

„Ce trebuie să se mai întâmple la spitalul județean pentru ca Mariana Iancu să fie demisă? Poate se așteaptă o bătaie în public între medici și manager, la care să intervină și câțiva pacienți… pentru că altfel nu înțeleg de ce este în continuare ținută în funcție. Avertizez conducerea Consiliului Județean că nu este de glumit cu drepturile angajaților. Dacă sunt hotărâri judecătorești care trebuie puse în practică, să o facă. Se dau bani cu nemiluita pe lucruri care nu au nicio finalitate. Bani grei…Dați-le oamenilor banii pe tichete. Nu-i mai trimiteți să dea în judecată Spitalul Județean…”, a mai spus Tinel.

Deputatul a abordat și alte subiecte locale, începând de la transportul public, apa din Slobozia, și până la subiecte politice, în special legate de următoarele alegeri.