comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gheorghe Tinel: PNL a devenit principala forță politică din județ

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/11/2019 | Politica

Președintele PNL Ialomița, deputatul GheorgheTinel, a mulțumit marți, 26 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, tuturor ialomițenilor care au votat la alegerile prezidențiale candidatul susținut de PNL.

Tinel Gheorghe
Tinel Gheorghe

„Faptul că peste 53.000 de electori din Ialomița au votat Klaus Iohannis a permis PNL, pentru prima dată în județ, să câștige alegerile. Încă o dată mulțumesc cetățenilor, mulțumesc locuitorilor din municipiul Slobozia, celor din Urziceni, din Fierbinți, din Căzănești, din Țăndărei, dar și din celelalte localități, în total 34 la nivel județean, unde Klaus Iohannis a câștigat alegerile. Este o responsabilitate pentru PNL, o responsabilitate foarte mare, la care trebuie să răspundem cu multă transparență, cu o politică de resurse umane care să vină în întâmpinarea cetățenilor”, a transmis președintele PNL Ialomița.

PNL a reușit să obțină, cu Klaus Iohannis, rezultate foarte bune în 17 localități cu primari liberali, însă și în localități cu primari PSD, ALDE, PI sau independent.

„Am reușit să recuperăm acea diferență de peste 500 de voturi de la primul tur și să obținem un plus față de PSD de 4.500 de voturi, meritul fiind în mod deosebit al locuitorilor din Slobozia – 2.500 de voturi, Urziceni – 800 de voturi, dar și de la Amara, Fierbinți, plus în alte localități. Este un rezultat care ne obligă foarte mult în perioada următoare. De la organizația județeană, guvern, până la președinție, pentru că iată votul dat spune foarte multe cu privire la nevoia de schimbare, de a implementa acel program „Împreună pentru o Românie normală”, a mai spus Gheorghe Tinel.

De asemenea, Dragoș Soare, secretarul general al PNL Ialomița, a mulțumit în special cetățenilor din Slobozia pentru că „au demonstrat, prin vot, că își doresc o schimbare”, susținând că acum „dreapta din Slobozia este mult mai consistentă decât stânga”.

Dragos Soare
Dragos Soare

„Am văzut multă supărare în tabăra PSD. Dar eu le spun să învețe să piardă, poate așa și evoluează. (…) Mulțumesc pe această cale tuturor locuitorilor și îi asigur că am deschis drumul către debarcarea PSD de la primăria Slobozia. Ne vom lupta până la ultima picătură de energie”, a spus Dragoș Soare.

Gheorghe Tinel este de părere că PNL Ialomița a devenit, din 24 noiembrie, principala forță politică din județ, însă va fi mult de muncă pentru a rămâne pe această poziție.

„La Fetești avem în continuare de muncit din punct de vedere politic, iar asta ne ambiționează, la Căzănești este o muncă asiduă acolo, rezultatul din turul II ne obligă să continuăm această muncă asiduă pentru a confirma, iar la Urziceni, diferența de 800 de voturi spune foarte mult despre forța PNL acolo, la Fierbinți am câștigat din nou, polul liberal se întărește, la Amara nu mai spun, acolo câștigând net ultimele trei scrutinuri, europarlamentare, și cele două tururi la prezidențiale”, a mai spus președintele PNL Ialomița.

În județul Ialomița, din totalul de 101.752 voturi valabil exprimate, Klaus Iohannis a obținut 53.129 de voturi (52,2%), iar Viorica Dancilă 48.623 de voturi (47,8%).

În cadrul conferinței s-a discutat și despre posibila înscriere în PNL a deputatului Găină Mihăiță (fost PSD, ulterior neafiliat), care a susținut căderea guvernului Dăncilă, dar și alte subiecte, cum ar fi problemele financiare ale unor primării, rectificarea bugetară, majorarea salariului minim etc.

„Este un subiect interesant cu deputatul Găină. Nu am negat public posibilitatea ca… dacă domnul Găină își va manifesta intenția de a deveni membru al PNL să nu luăm în considerare. Nu am negat această chestiune”, a spus deputatul Gheorghe Tinel.