livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Gheorghe Tinel: Există „riscul” să avem unele modificări în componența Consiliului Județean

Președintele PNL Ialomița, Gheorghe Tinel, a declarat joi, 12 ianuarie, în cadrul primei conferințe de presă din acest an, că este posibil ca în curând să apară modificări în componența Consiliului Județean, ca urmare a unor presiuni politice făcute asupra unor consilieri PNL care ocupă și funcții de conducere în anumite instituții deconcentrate.

tinel-gheorghe

 

„Vom avea discuții în Biroul Permanent Județean pentru a vedea care este răspunsul PNL la aceste presiuni care se fac asupra unora dintre membrii noștri. (…) Deocamdată pregătesc un pic presa și opinia publică locală cu privire la faptul că există „riscul” să avem unele modificări în componența Consiliului Județean”, a spus acesta.

Unul dintre cei vizați este Luminița Barcari, în prezent inspector școlar general.

Gheorghe Tinel nu a negat faptul că asupra dumneaei se exercită presiuni politice, însă a adăugat faptul că liberalii mai au șefi de deconcentrate unde există tot felul de presiuni pentru a părăsi funcțiile pe care le ocupă, mai ales față de cei care s-au afișat în campania electorală alături de candidații PNL.

Totodată, Gheorghe Tinel a infirmat unele informații legate de o posibilă plecare de la conducerea PNL Ialomița.

„Apăruseră informații pe surse că sunt foarte supărat, că vreau să plec etc, etc. Și-ar dori poate PSD să plec. Nu plec. (…) Nu am intenția să părăsesc PNL și voi fi ultimul mohican care va stinge lumina”, a mai spus Tinel.

În cadrul conferinței s-a mai discutat și despre primarul comunei Bărcănești, Popa Daniel, care, se pare, s-ar fi situat la alegeri în afara partidului, „lucrând” PNL și având discursuri pro-PSD.

„El s-a poziționat la alegerile parlamentare trup și suflet lângă PSD și nu numai, ci și la nivel declarativ. Să nu-și imagineze cineva că el mai poate face parte „de facto” din activul PNL. Îl mai ținem din motive de strategie politică. Ce s-a întâmplat în 2012 s-a dovedit că nu a fost un accident. Pentru noi este clar că e o mare problemă acolo și trebuie să ne găsim om la alegerile locale din 2020 (…)”, a precizat președintele PNL Ialomița.

Gheorghe Tinel a mai spus că este posibil să mai apară astfel de surprize în rândul primarilor liberali, mai ales că timp de patru ani aceștia vor trebui să obțină fonduri pentru localitățile la conducerea cărora se află. Vizați sunt mai ales cei aflați la primul mandat, care este posibil să fie tentați și să cedeze presiunilor.

De asemenea, s-a discutat despre faptul că la conducerea organizației municipale Urziceni se află Dragoș Soare, secretarul general al PNL Ialomița, cu atribuții delegate, urmând să se decidă în perioada următoare ce se va face până când se va lămuri problema fostului președinte Constantin Sava, la ora actuală suspendat din partid.

„Nu s-a pus problema ocupării funcției de președinte la Urziceni de către Aurelian Ionescu. Am ales ca secretarul general Dragoș Soare să fie delegat acolo, pentru că trebuie să ai și un pic de autoritate. Aurelian Ionescu este membru al PNL în momentul de față”, a mai spus acesta.

O altă noutate este faptul că fostul deputat Cristina Pocora nu mai este prim-vicepreședinte al PNL Ialomița, aceasta înaintându-și demisia la finele anului trecut, însă a rămas membru al organizației.

Referitor la alegerile interne, președintele PNL Ialomița a precizat că se va stabili, în cadrul ședinței BPJ, care va fi calendarul, însă totul depinde și de decizia BPN, dacă întâi vor fi alegeri la nivel central și apoi în teritoriu sau invers.