comenzi la domiciliu cliseru.ro

Galeria echipei Unirea Slobozia, din ce în ce mai puternică!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
05/12/2013 | Locale Ialomita

Totul a pornit din dorința unui mic grup de suporteri inimoși de a mai anima tribunele stadionului din Slobozia, în urma unei promovări istorice în liga a doua națională a echipei Unirea Slobozia, după o pauză de 20 de ani!

galerie unirea slobozia

„Începutul unui vis”, așa cum scrie și pe banner-ul reprezentativ al galeriei, a fost în luna aprilie a acestui an, întâi pe facebook, continuând apoi cu înființarea “Gruppo S.U.S.” (suporter Unirea Slobozia) care reunește în tribune toți iubitorii de fotbal. La începutul actualului sezon, a luat ființă și gruparea „Rebels Unirea”, care reunește veteranii, cei care duc greul acestei galerii.

„Ideea o aveam mai demult. Unirea a mai avut o galerie undeva prin anii ´90, iar vărul meu era șeful acelei galerii. Pe atunci, eu veneam cu el la meciuri așa cum fac cei care sunt acum alături de mine. Veneam mai mult pentru el și mai puțin pentru fenomenul fotbalistic sau pentru echipa Unirea”, spunea Bogdan Pâslaru, un tânăr de 33 de ani, ce încearcă să formeze o galerie puternică de suporteri ai echipei Unirea.

La ultimul meci al Unirii Slobozia, susținut sâmbătă, 29 noiembrie, i-am întâlnit în tribune, scandând lozinci mobilizatoare, de susținere a echipei. Chiar dacă numărul lor nu era atât de mare, vocea acestor tineri răsuna în tot stadionul. „Înarmați” cu steaguri, fluiere, o tobă și cu multă dorință, cei aproximativ 20 de tineri reușeau să facă atmosferă.

VIDEO Galeria echipei Unirea Slobozia

„Visul nostru este să atragem de partea noastră tot mai mulți adepți și nu ne vom opri până când acest vis nu va deveni o mare realitate. Până atunci, însă, mai este mult de muncă și mai avem multe de învățat de la marile galerii din țară, dar și de peste hotare. Tot ce facem, facem din banii noștri, cu ideile noastre. Clubul ne mai susține din când în când cu câte un banner, am avut tricouri inscripționate cu numele nostru, însă nu există finanțare special pentru galerie din partea vreunui om de afaceri”, mai spunea liderul galeriei.

Cu toate acestea, dragostea-i mare! Chiar și cu suporteri puțini și fonduri insuficiente.

„La meciul cu Rapid a fost mobilizare generală. Am avut o acțiune de promovare prin licee. Am editat un flyer în acest sens, iar membrii galeriei au mers din clasă în clasă și le-au împărțit. Era un îndemn de a participa la meciurile echipei, alături de noi, în principal, pentru că, la noi, noțiunea de galerie, de suporter, nu ne numim ultrași, nu are tradiție. Nu avem o echipă cu tradiție care să aducă băieții la stadion, iar ei sunt învățați cu Steaua, cu Dinamo sau să susțină echipa națională. Dar când vine vorba de echipa orașului lor, nu prea se mobilizează. De asemenea, noi am încercat să nu promovăm violența pe stadion, fiind chiar cea mai apreciată galerie din seria I a ligii a II-a în sezonul trecut. Nu am avut niciun incident, nicio problemă pe nicăieri. Din contră”, mai spunea Bogdan.

 

Ce suporter nu ar vrea să fie alături de echipa pe care o susține, indiferent de orașul unde ar avea meciuri? Iubirea pe care o au pentru echipa lor favorită nu scade, chiar dacă nu au fonduri suficiente întotdeauna pentru transport. Tocmai de aceea, liderul galeriei Unirea a ținut să mulțumească tuturor celor care îi sunt alături, invitându-i totodată pe cei care îndrăgesc acest sport, dar și atmosfera care se creează pe stadion, să vină la meciurile echipei și să aibă dorința de a face parte dintr-o galerie de suporteri inimoși.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️