comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gala Folk „Români pentru România”, la Grădina de Vară din Amara

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
30/05/2017 | Evenimente
Actualizat: 20 noiembrie 2017

Sâmbătă, 3 iunie, începând cu ora 19.00, la Amara, la Grădina de Vară, se va desfășura Gala Folk „Români pentru România”, un eveniment ce se dorește a fi un concept pilot, în perspectiva Centenarului Marii Uniri, ce se va sărbători în 2018.

 

„Acest eveniment își propune să scoată în evidență valorile românești, o parte dintre artiștii prezenți concertând în cadrul Cenaclului Flacăra. Este un proiect pilot la Amara, urmând ca evenimentul să se desfășoare și în alte localități din țară, dorința PSD fiind de a promova valorile românești. Este un proiect de lungă durată, bazele organizării fiind puse cu mult timp în urmă. Este o pură coincidență cu privire la organizarea acestui eveniment în perioada aceasta de campanie, discuțiile s-au făcut cu mult timp înainte. Ne-am fi dorit să organizăm la Amara înainte de începerea campaniei, însă au fost ceva probleme de organizare, de decizie… Ne dorim să aibă cât mai puțină conotație electorală și vom încerca să nu folosim prea mult sigla partidului și elementele care se folosesc în campania electorală. Dar nu putem ascunde că este organizat de PSD, organizația centrală, la inițiativa domnului președinte Liviu Dragnea. S-a dorit ca primul eveniment în cadrul acestui festival să fie organizat la Amara. Personal, sunt onorat să găzduim un astfel de eveniment în județul nostru. Ne dorim să transmitem românilor că avem tradiții, că trebuie să ne respectăm valorile și, de ce nu, poate să continuăm ceva ce a început în urmă cu mulți ani prin Cenaclul Flacăra”, a declarat Victor Moraru, în cadrul unei conferințe de presă organizată marți, 30 mai.

La conferință a fost prezent și Ghiță Danciu, membru al grupului folk „Orizont 77” din Baia Mare, cu peste 40 de ani de activitate.

Acesta spunea că printr-un astfel de eveniment se dorește atragerea tinerilor spre muzica folk.

„Am pregătit un concert amplu, printre care și multe, multe cântece de țară. (…) Pe noi, artiștii, nu ne interesează că este organizat de PSD sau de alt partid. (..) Există un cântec, știți? Să fim oameni pentru oameni, mai curați, mai calzi, mai buni și să fim mereu aproape ca români pentru români. Cred că nu este importantă neapărat latura politică pentru conceptul unui concert național. Am avut deschidere din partea PSD și mă bucur. (…) Și nu fac parte din niciun partid politic, credeți-mă. Mai avem zece spectacole pe Litoral, unde vor fi peste 100.000 de oameni, pe plajă, în fiecare stațiune, iar acolo vor fi mulți tineri, de orice orientare politică. Interesul nostru, al artiștilor, este ca tineretul să știe că trăiesc în România și să iubească țara asta în primul rând așa cum își iubesc mama”, spunea Ghiță Danciu.

La eveniment sunt invitați toți tinerii, indiferent de culoarea politică, și toți cei care îndrăgesc muzica folk.

La Amara vor cânta: Cristian Buica – Reșița, Magda Pușkaș – Reghin, Octavian Bud – Satu Mare, Arpad Domokoș – Sovata, Maria Gheorghiu – Reșița, Valentin Moldovan – Baia Mare, Gogu Vanghele – București, Tiberiu Ioniță – Bacău, Ovidiu Mihăilescu – București, Mihai Napu – București, Eugen Avram – București, Ghiță Danciu – Baia Mare.

Prezentator: Adrian Bezna. Intrarea este liberă.