comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gabriela Amzaru din Călărași, câștigătoarea Festivalului Trofeul Tinereții Amara 2015

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
03/08/2015 | Locale Ialomita

În perioada 1 – 2 august, la Grădina de vară din orașul Amara, a avut loc cea de-a 48-a ediție a „Trofeului Tinereţii“, Festivalul – concurs naţional de interpretare a muzicii uşoare româneşti.

Prima zi a fost rezervată competiţiei propriu-zise, etapă în care concurenţii au urcat pe scena de la Amara, acompaniați live de orchestra condusă de compozitorul Ionel Tudor.

Au fost treisprezece concurenți, din mai multe zone ale țării, unul dintre ei reprezentând și județul nostru: Teodor Pupezescu, Robert Iosifescu, Ana Maria Pița, Iulia Constantin, Thalida Trofin, Octavian Broșteanu, Ion Moise Bădulescu, Gabriela Amzaru, Emilian Nechifor, Elena Petcu, Mihaela Mihăilescu, Cristian Prăjescu, Alexandra Haidău.

Toți s-au pregătit îndelung pentru acest festival, interpretând câte două melodii obligatorii din concurs.  Cu multe emoții, resimțite sau nu pe scenă, concurenții au reușit să-și ducă la bun sfârșit misiunea, care nu a fost deloc ușoară. Poate mai mult ca oricând, melodiile acceptate în concurs au făcut diferența, unele dintre ele nereușind să pună în valoare vocile concurenților. Au fost, însă, și interpretări puternice, vibrante, care au plăcut foarte mult publicului, însă juriul nu a fost întotdeauna de aceeași părere.

În prima seară, după concurs, au urmat recitalurile invitaţilor, respectiv Lora și Fly Project, care au încercat să întrețină atmosfera până aproape de miezul nopții.

Cea de-a doua zi a fost dedicată Galei Laureaţilor, când emoţiile concurenților se estompează după aflarea rezultatelor.

Responsabilitatea stabilirii premiilor a revenit în acest an unui juriu format din personalități ale muzicii ușoare românești, cum ar fi: Horia Moculescu, Titus Andrei, Viorel Gavrilă,Voicu Enăchescu, Cristian Obrejan.

Așadar, au fost acordate patru diplome de participare pentru Ana Maria Pița din Roman, Thalida Trofin din București, Ștefan Robert Iosifescu din Slobozia și Teodor Ioan Pupezescu din Dâmbovița.

De asemenea, au fost acordate, „la Gala mențiunilor” din cadrul acestui festival care a ajuns „într-un mare fel”, după cum afirmau unii membri ai juriului, patru mențiuni, către Elena Cristina Petcu din București, Iulia Andreea Constantin din Constanța, Mihaela Cătălina Mihăilescu din Călărași, Cristian Ștefan Prăjescu din Roman.

Premiul de popularitate a fost acordat domnișoarei Alexandra Dumitrina Haidău, din Iași.

Premiul III a fost obținut de Ion Moise Bădulescu din Mioveni-Argeș, premiul II de către Emilian Mihai Nechifor din Iași, iar premiul I de către Octavian Broșteanu din Alexandria.

„A fost emoționant. Încă nu mi-am revenit foarte bine. Voi reveni și la anul, și sper la mai mult. Am trecut clasa a X-a la Liceul Pedagogic din Alexandria, la filologie. Aș vrea să continui pe muzică, dar vreau să am și un backup, o profesie de bază. Și aceasta ar fi ori judecător, ori polițist, ca tatăl meu, pentru că îmi place meseria. Am început acum șase ani, am studiat chitara, de doi ani studiez pianul, iar acum fac canto. Particip din 2013 la concursuri, iar de anul trecut am ajuns la un nivel mai înalt. Am participat anul acesta la festivalul Primăvara teleormăneană, unde am reușit să obțin premiul al II-lea și la Bellearte Music Awards, unde am luat trofeul”, ne-a declarat câștigătorul locului I.

În final, trofeul Festivalului Tinereții Amara 2015 a fost câștigat de Gabriela Amzaru din Călărași, o tânără care deși își dorea acest premiu, nu se aștepta să-l obțină.

„Nu m-am așteptat la Trofeu, dar a fost așa, nu știu, zici că mi-a invadat inima, mi s-a umplut de bucurie când am aflat că eu sunt câștigătoarea marelui premiu. Anul trecut am obținut locul doi la Amara, iar anul acesta am venit, într-adevăr, să iau mult mai mult, am progresat și s-a văzut în rezultat. M-am pregătit foarte intens pentru anul acesta. Am 16 ani și sunt în clasa a XI-a la un liceu cu profil pedagogic din Călărași. Am câștigat numeroase premii naționale și internaționale. Am obținut trofeul anul acesta la un concurs în Polonia, ca de altfel și acum trei ani, apoi trofeul Mix Music la festivalul „Flori de mai” de la Călărași, dar și alte premii”, spunea, cu emoție, câștigătoarea Trofeului.

Amzaru susținea că deși iubește muzica, trebuie în viitor să o îmbine și cu altceva.

„Va trebui să aleg între facultatea de drept și psihologie. Vom vedea ce va fi în viitor, dar sigur va fi unul frumos”, a declarat ea.

În a doua parte a serii a fost rândul vedetelor să încânte publicul. Pe lângă Corina și Paula Seling, formația Voltaj a susținut un recital de zile mari.