comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gabi Petrea, susținut la șefia partidului de tineretul social-democrat din Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/11/2015 | Politica

Președinți ai TSD din mai multe județe s-au întâlnit, sâmbătă, 31 octombrie, la Slobozia, pentru a discuta cu unul dintre candidații TSD la șefia partidului, actualul secretar general al tinerilor social-democrați, Gabi Petrea.

Întâlnirea a avut printre obiective atât prezentarea și cunoașterea de către membrii TSD Ialomița a lui Gabi Petrea, implicarea organizației din Ialomița în proiecte care se vor desfășura în perioada următoare la nivel național, posibilitatea de susținere a candidaturii acestuia și formarea unei noi echipe.

Un alt aspect precizat de președintele TSD Ialomița, Ștefan Țintă, a fost acela al reprezentării cât mai multor tineri în forurile administrative locale, obiectiv stabilit la nivel național. Mai precis, TSD va alege din fiecare organizație activă candidați pentru consiliile locale, județene, pe care îi vor trece pe locuri considerate eligibile la următoarele alegeri.

La începutul conferinței de presă, actualul secretar general al TSD, Gabi Petrea, a transmis condoleanțe familiilor victimelor din clubul Colectiv, susținând că vor încerca să sprijine orice demers de ajutorare a răniților. Una dintre acțiunile care se vor desfășura pe parcursul a cel puțin două săptămâni va fi aceea de asigurare a unui flux continuu la centrele de recoltare sânge.

Gabi Petrea a vorbit pe parcursul conferinței despre proiectele PSD și realizările guvernului Ponta, dar și despre tinerii social-democrați care vor face „în mod natural transferul de generație” în administrația publică.

„Orice tânăr politician care vrea să facă performanță în politică, accesul în administrația publică locală este primul pas practic pentru a începe să învețe ce înseamnă administrația, politica, și abia apoi discutăm despre poziții la nivel național și în administrația națională”, spunea acesta.

Gabi Petrea a avut și un mesaj pentru organizația TSD Ialomița. Acesta a admis că de-a lungul timpului a colaborat foarte bine cu organizația de aici, indiferent cine s-a aflat la conducerea ei, invitându-l pe noul președinte al tineretului social democrat din Ialomița, Ștefan Țintă, să participe în conducerea centrală și să se alăture viitoarei echipe care se formează, împreună cu care să facă și multe proiecte.
Totodată, Ștefan Țintă a ținut să precizeze faptul că de când a fost ales a încercat să creeze organizații noi în județ, una dintre ele fiind la Sudiți, să atragă noi membri, însă în opinia sa nu numărul lor este important, ci calitatea.

„Degeaba avem cu miile pe o foaie, iar când vrei să realizezi ceva, ori nu ai cu cine discuta pentru a lucra la proiecte, ori nu vin. Am făcut un recensământ cumva și am luat fiecare organizație în parte. Treptat, voi încerca să dezvolt organizația, pentru că vreau să ajungă mult mai puternică, mult mai vizibilă la nivel național, să fiu prezent la ședințe, să fiu mult mai implicat în proiectele TSD pe care le va dezvolta la nivel național, asta este important”.

De asemenea, Gabi Petrea susținea că încep să schimbe modul de comunicare cu tinerii, nu numai cu cei din TSD, că vor fi mult mai activi în comunitate, în special în mediul rural, că se vor implica în proiecte de voluntariat care să ajungă la oamenii care au nevoie de sprijin.

În plus, accesul la informație al tuturor tinerilor trebuie realizat cât mai repede, spunea acesta, TSD având în vedere ca în multe localități să implementeze un proiect pe cât de ambițios, pe atât de greu de realizat Ei au în plan ca în cadrul primăriilor sau unui alt spațiu disponibil să aducă două, trei calculatoare pe care să le conecteze la internet, iar tinerii, în special din mediul rural, care nu au posibilități, să le poată accesa pentru a avea acces mai facil la informație.

Pe parcursul conferinței s-a discutat foarte mult și despre Mihai Sturzu, actualul președinte al TSD și despre acțiunile acestuia din perioada Congresului.

Mai adăugăm faptul că Gabi Petrea va avea, se pare, încă trei contracandidați la șefia partidului, însă speră ca de data aceasta să reușească să fie liderul tinerilor.

Alegerile în TSD ar urma să aibă loc în această toamnă sau în primăvara anului 2016.