comenzi la domiciliu cliseru.ro

Gabi Ionașcu nu mai e primarul municipiului Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/05/2012 | Locale Ialomita

Mandatul primarului municipiului Slobozia, Gabi Ionașcu, a încetat de drept, înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a pierderii, prin demisie, a calității de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.

[box color=white]Prefectura Ialomița a emis, în data de 5 mai, un ordin în care precizează că mandatul primarului încetează de drept, după ce secretarul municipiului Slobozia, Agripina Gabriela Costea, a înaintat referatul constatator al situației către această instituție. Miercuri, 9 mai, Consiliul Local va lua act de vacantarea funcției de primar și va desemna unul dintre viceprimari pentru a îndeplini atribuțiile funcției până la alegerea unui nou primar.[/box]


„Prin adresa nr. 67/29.04.2012, înregistrată la Primăria municipiului Slobozia sub numărul 16460/02.05.2012, Organizația Județeană Ialomița a PSD face cunoscut că domnul Ionașcu Gabi, candidat al PSD la funcția de primar al municipiului Slobozia la alegerile locale din iunie 2008, nu mai are calitatea de membru al acestui partid, urmare demisiei înregistrate la Organizația PSD sub nr. 63/25.04.2012. (…) …pierderea, prin demisie, a calității de membru al partidului politic sau al organizației minorității naționale pe a cărei listă a fost ales atrage încetarea, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar”, se arată în referatul secretarului Primăriei Slobozia.

În condițiile în care primarul Sloboziei nu a mai fost susținut de PSD pentru un nou mandat, aceștia nominalizând un alt candidat, Gabi Ionașcu și-a exprimat intenția de a participa ca independent în cursa electorală pentru Primărie, susținut de Partidul Poporului Dan Diaconescu. Întrucât nu-și mai găsea locul în PSD,  Gabi Ionașcu se aștepta să fie exclus din organizație și să-și ducă până la capăt mandatul de primar. Situație care nu s-a întâmplat. De asemenea, pentru a candida independent, trebuia să nu facă parte dintr-un partid politic.

Astfel că, a înaintat liderilor Partidului Social Democrat Ialomița o scrisoare prin care solicita „încetarea calității de membru de partid, în baza statutului PSD”, menționând că intenționează să se înscrie în alt partid. Pe lângă faptul că scrisoarea este presărată de greșeli, este și confuză. Singurul lucru clar este că dumnealui solicită ca, începând din data înaintării respectivei scrisori, să-i înceteze calitatea de membru de partid.

„(…) Am crezut atunci, ca și acum de altfel, că motivele invocate pentru eliminarea mea din cursa electorală au avut la bază motive temeinice care trebuiau să conducă la exluderea mea. Tergiversarea tranșării acestei cereri este de natură de a creia „încurcături” din care de care să profite cei ce m-au eliminat în modul cel mai josnic, linșajul. Domnule președinte, înțeleg dorința USL de a câștiga în mod onest și cavaleresc, dar nu ridicându-vă mai sus călcând peste alții, motiv pentru care am ales pe această cale să vă anunț că începând cu data prezentei încetează calitatea mea de membru de partid conform Statutului PSD, secțiunea a 2-a, art. 27, alin 1, deoarece intenționez să mă înscriu în alt partid”, preciza primarul în adresa înaintată președintelui PSD Ialomița, Silvian Ciupercă.

Câteva zile mai târziu, Organizația Județeană Ialomița a înaintat secretarului municipiului Slobozia o adresă în care precizează faptul că „încetarea calității de membru al PSD este rezultatul situării într-una dintre următoarele condiții, respectiv demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid”, solicitând redactarea unui referat privind situația în care se află Gabi Ionașcu.

„Vă aducem la cunoștință că în cazul primarului Ionașcu Gabi acesta nu este radiat din listele PSD, nu este exclus și nu avem informații privind înscrierea într-un alt partid. Singura situație în care se încadrează înscrisul domnului primar, invocat mai sus, este aceea de demisie, deși domnia sa evită utilizarea acestui termen. Prin urmare, precizăm că domnul Gabi Ionașcu nu mai este membru al organizației PSD Ialomița, pe a cărui listă a candidat în iunie 2008, această calitate fiind pierdută prin demisia din organizația PSD”, se menționează în respectiva adresă înaintată secretarului municipiului Slobozia.

Instituția Prefectului județului Ialomița a emis un ordin privind încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al lui Gabi Ionașcu, iar miercuri, 9 mai, Consiliul Local va lua act de vacantarea funcției de primar și va desemna unul dintre viceprimari pentru a îndeplini atribuțiile funcției până la alegerea unui nou primar.

Față de situația creată, Gabi Ionașcu susținea că va contesta actele emise, considerând că termenii au fost interpretați greșit, PSD luând „încetarea calității de membru” ca pe o demisie, deși dumnealui susține că nu menționează acest cuvânt. No comment…

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️