comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție la escroci! Neatenţia şi naivitatea costă!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/11/2011 | Lege si Ordine

O tânără în vârstă de 35 ani, din oraşul Amara a sesizat poliţia că părinţii săi au fost victimele unei infracţiuni de înşelăciune. Părţile vătămate au fost abordate de trei persoane care doreau să cumpere animale şi profitând de neatenţia bătrânilor, acestea le-au sustras toţi banii din casă.
Fapta a fost sesizată prin Sistemul Naţional pentru Apeluri de Urgenţă 112, sâmbătă, 12 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30. Victimele au relatat anchetatorilor că în jurul orei 14.00, în timp ce se aflau la domiciliul din oraşul Amara, trei persoane necunoscute, doi bărbaţi şi o femeie i-au întrebat dacă au de vânzare purcei. La invitaţia părţilor vătămate, cele trei persoane au intrat în curtea locuinţei şi s-au înţeles cu aceştia să le vândă un purcel cu suma de 260 lei.
Făptuitorii, profitând de neatenţia şi naivitatea proprietarilor le-au sustras suma de 2.360 lei dintr-o cameră a locuinţei.În cauză a fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi se continuă cercetările în vederea identificării autorilor.

[box color=red type=note]Poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă drept garanţie obiecte sau bani de a căror valoare nu sunt siguri. În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează. Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare.[/box]

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA