livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Funcţionari din cadrul Poliţiei Locale Slobozia, trimişi în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a întocmit rechizitoriul prin care a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a doi lucrători din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Slobozia, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

În fapt, la data de 20 aprilie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, l-au prins în flagrant pe Ţ.C., angajat al Poliţiei Locale a Municipiului Slobozia, în timp ce primea 200 lei cu titlu de mită de la un conducător auto, care a încălcat reglementări la regimul circulaţiei prevăzute de O.G. nr. 195/2002. Flagrantul a fost organizat în baza denunţului conducătorului auto care a sesizat faptul că, la data de 19.04.2012, Ţ.C. i-a întocmit un proces-verbal cu avertisment pentru că a parcat neregulamentar, spunându-i însă că, dacă nu îi aduce 200 lei sau 100 lei şi brânză în valoare de 100 lei, îi va întocmi un alt proces-verbal prin care îl va sancţiona contravenţional cu amenda maximă de 700 lei. Contravenientul a convenit cu poliţistul local să se întâlnească a doua zi pentru că nu avea asupra lui banii pretinşi.

Ca urmare acţiunii de flagrant organizate, procurorul a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 ore a lucrătorului Ţ.C, iar instanţa a dispus arestarea lui pentru 10 zile.

Din activităţile de cercetare efectuate ulterior flagrantului, a reieşit că al doilea lucrător ce forma echipajul poliţiei locale care l-a sancţionat pe denunţătorul, B.L., i-a pretins acestuia o sumă de bani lăsând să se creadă că îl va ajuta să obţină o carte de identitate dela Direcţiade Evidenţă a Persoanelor Slobozia deoarece are influenţă asupra unui funcţionar din această unitate şi îl va determina să emită cartea de identitate într-un termen cât mai scurt.

Pentru aceste fapte procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului Ţ.C pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prevăzută de art.254 Cod penal raportat la art. 7 alin.1 şi 2 din Legea nr.78/2000 şi a inculpatului B.L. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art.257 Cod penal raportat la art.7 alin.3 din Legea nr.78/2000.