comenzi la domiciliu cliseru.ro

Funcţionari din cadrul Poliţiei Locale Slobozia, trimişi în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/04/2012 | Lege si Ordine

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a întocmit rechizitoriul prin care a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a doi lucrători din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Slobozia, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

În fapt, la data de 20 aprilie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, l-au prins în flagrant pe Ţ.C., angajat al Poliţiei Locale a Municipiului Slobozia, în timp ce primea 200 lei cu titlu de mită de la un conducător auto, care a încălcat reglementări la regimul circulaţiei prevăzute de O.G. nr. 195/2002. Flagrantul a fost organizat în baza denunţului conducătorului auto care a sesizat faptul că, la data de 19.04.2012, Ţ.C. i-a întocmit un proces-verbal cu avertisment pentru că a parcat neregulamentar, spunându-i însă că, dacă nu îi aduce 200 lei sau 100 lei şi brânză în valoare de 100 lei, îi va întocmi un alt proces-verbal prin care îl va sancţiona contravenţional cu amenda maximă de 700 lei. Contravenientul a convenit cu poliţistul local să se întâlnească a doua zi pentru că nu avea asupra lui banii pretinşi.

Ca urmare acţiunii de flagrant organizate, procurorul a dispus măsura reţinerii pe o durată de 24 ore a lucrătorului Ţ.C, iar instanţa a dispus arestarea lui pentru 10 zile.

Din activităţile de cercetare efectuate ulterior flagrantului, a reieşit că al doilea lucrător ce forma echipajul poliţiei locale care l-a sancţionat pe denunţătorul, B.L., i-a pretins acestuia o sumă de bani lăsând să se creadă că îl va ajuta să obţină o carte de identitate dela Direcţiade Evidenţă a Persoanelor Slobozia deoarece are influenţă asupra unui funcţionar din această unitate şi îl va determina să emită cartea de identitate într-un termen cât mai scurt.

Pentru aceste fapte procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului Ţ.C pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită prevăzută de art.254 Cod penal raportat la art. 7 alin.1 şi 2 din Legea nr.78/2000 şi a inculpatului B.L. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art.257 Cod penal raportat la art.7 alin.3 din Legea nr.78/2000.