Fresca din biserica Dridu-Sărindar, expusă la Muzeul Județean

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Muzeul Județean Ialomița vă invită luni, 2 aprilie a.c., ora 13:00, la vernisajul expoziției „Lumina Învierii. Tradiție și cultură religioasă în Bărăganul ialomițean”.
Această expoziție se înscrie într-un program mai amplu al Muzeului Județean Ialomița, prin intermediul căruia își propune să prezinte comunității ialomițene patrimoniul cultural și istoric al instituției.
Un alt obiectiv pe care muzeul și-l propune ar fi acela de a sensibiliza și educa publicul în spiritul păstrării și perpetuării tradiției culturale ialomițene. Astfel, prin expunerea frescei din biserica de la Dridu-Sărindar, se urmărește și prezentarea unei lecții de conservare a patrimoniului, aflat adesea în pericolul de a se pierde, fără intervenția specialiștilor.
De asemenea, prin întâmpinarea sărbătorilor religioase de primăvară (Buna-Vestire, Florii, Sfintele Paști), această expoziție se adesează unui public mai larg, iubitor de artă, tradiție, cultură religioasă ce poate fi format nu doar din elevii instituțiilor de învățământ ialomițene, dar și din toate categoriile socio-profesionale atât din Slobozia, cât și din județ.
Exponate incluse în expoziție: frescă prelevată în anul 1979 din biserica Nașterea Maicii Domnului din comuna Dridu, jud. Ialomița, icoane (sec. XVIII-XX), carte religioasă (sec. XVIII-XIX), obiecte din metal (crucifix, sfeșnic, cădelniță), textile.