comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fotbal, liga a VI-a!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
14/11/2018 | SPORT
Actualizat: 28 noiembrie 2018

Gimbășaniul ia avans în seria I, Bueștiul pierde poziția de lider în seria a II-a, în timp ce Sălcioara se apropie vertiginos de liderul Victoria Munteni Buzău în seria a III-a!
Spicul Miloșești și Fair- Play Slobozia Nouă, surprizele plăcute din seria a II-a în etapa cu numărul 10!

Duminică, 11 noiembrie, a avut loc etapa a X-a a ligii a VI-a la fotbal, seriile I, II și III. În seria I, liderul Real Gimbășani s-a deplasat la Bucu, pentru confruntarea cu ocupanta locului II în clasament, Real Bucu. Aflată la 8 puncte în spatele Gimbășaniului, formația din Bucu, pentru a spera la o promovare în cel de-al cincilea eșalon fotbalistic, trebuia neapărat să se impună. Nu a fost însă așa. Real Gimbășani a învins cu 5-2 și a luat un avans de 11 puncte în fruntea seriei. În celălalte două partide ale seriei, Ialomița Sudiți s-a impus pe propriul teren în fața Dianei Scânteia cu scorul de 8-0, în timp ce Viitorul Valea Ciorii a trecut de Agronomia 2 Bucu cu scorul de 4-2.

În seria a II-a, Bueștiul a pierdut surprinzător acasă cu ocupanta locului secund, Bărăganul Ciulnița II, pierzând totodată și fotoliul de lider. În celălalt derby al seriei, Avântul Rovine a învins pe propriul teren formația Spicul Colilia și s-a apropiat la 3 puncte de aceasta. Surprizele au venit de la ultimele două clasate. Spicul Miloșești s-a impus cu 4-0 în fața Ciochinei pe propriul teren, în timp ce Fair- Play Slobozia Nouă a zdrobit echipa a doua a Amarei cu scorul de 12-6. Spicul Miloșești a reușit în premieră prima victorie în serie. Miloștenii au arătat că se poate. Au dat dovadă de un joc închegat, joc în care Mihai Drăghici a reușit tripla iar Mădălin Dumitru a închis foarte bine poarta. A fost primul meci al Spicului în care nu a primit gol, asta și datorită lui Mădană, aflat la primul său meci între buturi pentru Spicul Miloșești în acest sezon. Experiența din liga a IV-a a avut un cuvânt de spus.

Fair- Play, după cum spuneam, a reușit scorul seriei, într-un meci electrizant cu CS Amara II. După o primă repriză la capătul căreia slobozenii conduceau cu 4-1, a urmat un al doilea mitan în care Crețu și compania au mai marcat de încă 8 ori, primind alte 5 goluri. Frumos jocul slobozenilor, un joc în care Marius Crețu a fost pentru prima dată căpitan.
În seria a III-a, Libertatea Sălcioara s-a apropiat la doar 2 puncte de liderul Victoria II Munteni Buzău, învingând-o pe aceasta cu scorul de 8-1. Tot gazdele au triumfat și în celelalte două partide ale rundei. Înfrățirea Jilavele II a dispus de Viitorul Rași cu scorul de 3-0, în timp ce Athletic Valea Măcrișului a trecut de Fulgerul Fierbinți cu 4-2.

Etapa cu numărul 11, propune următoarele partide:

Seria I

 • Viitorul Valea Ciorii- Real Bucu
 • Agronomia II Bucu- Ialomița Sudiți
 • Diana Scânteia- Viitorul Ialomița
 • Spicul Mărculești- Real Gimbășani

Seria a II-a

 • Recolta Buești- Avântul Rovine
 • Bărăganul Ciulnița II- Fair- Play Slobozia Nouă
 • CS Amara II- Spicul Miloșești
 • AS Ciochina- Spicul Colilia

Seria a III-a

 • Victoria Munteni Buzău – Athletic Valea Măcrișului
 • Fulgerul Fierbinți- Înfrățirea Jilavele II
 • Viitorul Rași- Gloria Alexeni

Mădană, alias Arlauskis de Miloșești!

Dumitru Mădălin, sau Mădană, cum îl știu prietenii, a făcut o partidă remarcabilă cu Ciochina. După 9 etape în care echipa încasase nu mai puțin de 35 de goluri, Mădană, care până atunci activase în teren ca jucător de câmp, s-a sfătuit cu băieții și a decis să intre el în poartă. Pe un post pe care făcea furori cu ani în urmă la Grivița în liga a IV-a, Mădană a fost suveran în jocul cu Ciochina făcând o partidă remarcabilă. L-a ajutat și echipa, dar degeaba echipa îl ajuta dacă el ar fi gafat. Nu a gafat și a reușit să țină ferecată poarta Spicului până la final.

Rep: Mădălin, primul meci cu tine în poartă, prima victorie pentru Spicul Miloșești! Te poți considera talismanul norocos al echipei?

Mădălin Dumitru: Da! Pot să spun că le-am dat încredere colegilor mei, le-am dat siguranță. Timp de 90 de minute i-am încurajat și am vorbit cu ei. Mă bucur că am câștigat și am terminat primul meci fără gol primit!

Rep: Ești sufletul Spicului, aduci bună dispoziție la echipă, care e secretul tău?

Mădălin Dumitru: Ținând cont că sunt ,,veteranul” echipei, îmi place să fiu lângă ,,Gașca nebună” așa cum îi numesc pe colegii mei mult mai tineri. Sunt fericit că este o atmosferă frumoasă la echipă și toți colegii au bun simț și respect față de cei mai mari din echipă.

Rep: Tu ai activat mai mult în liga a IV-a, ce te-a făcut să alegi Miloșeștiul?

Mădălin Dumitru: Da, am evoluat câțiva ani la liga a IV-a, la Unirea Grivița. Ținând cont că în ultimul timp nu mai m-am pregătit și din păcate au trecut anii și am pus ceva kilograme în plus, am ales să joc alături de bunul meu prieten Nicolae Dima și să fac parte din echipa unui om sufletist cum este Gheorghe Cilibeanu. De la început mi-a plăcut proiectul, să formăm o echipă cu foarte mulți copii. Chiar dacă ne-am intrat mai greu în ritm, primele etape pierzând câteva meciuri la rând și chiar nu jucam nimic, de 4 etape am pierdut nemeritat, practicând meciuri foarte bune, marcând meci de meci.

Rep: Astăzi, ai apărat după foarte mult timp și ai făcut-o magistral, te-au cinstit băieții după meci?

Mădălin Dumitru: Da, mă bucur că am ajutat echipa, dar și echipa m-a ajutat pe mine. Sunt fericit că am terminat meciul fără gol primit. Colegii m-au cinstit și m-au apreciat foarte mult! Toată echipa a jucat superb, cu multă ambiție și determinare, acest lucru văzându-se la finalul meciului, 4-0 meritat pentru Spicul Miloșești. Sper să renaștem, sezonul acesta vrem să formăm o familie, iar din sezonul următor să ne propunem, ca obiectiv, promovarea în liga a V-a!

Rep: Să fie oare această victorie restartul vostru?

Mădălin Dumitru: Da, eu așa cred! Dacă intrăm în teren motivați, cum am făcut-o astăzi, o să creștem de la etapă la etapă! Suntem fericiți că suntem un grup unit și jucăm fără presiune, indiferent de rezultat. Cel mai mult ne interesează să jucăm fotbal, pentru că avem câteva talente în echipă, jucători ce nu au mai mult de 17 ani. Eu sper să câștigăm de acum încolo meciurile de pe propriul teren, iar dacă aducem punct sau puncte din deplasare, cu atât mai bine!

Rep: Poate Spicul să termine măcar la mijlocul clasamentului?

Mădălin Dumitru: Sincer, ne-am dori să terminăm pe un loc cât mai sus. Ținând cont însă de faptul că este primul an împreună, nu este nici o problemă nici dacă terminăm printre ultimii, deoarece nu avem obiectiv. Sezonul viitor o să ne propunem ca și obiectiv promovarea, și o să fie foarte greu să mai câștige cineva acasă la noi.

Rep: Care a fost cel mai puternic adversar de până acum?

Mădălin Dumitru: Am avut două adversare dificile, Ciulnița și Colilia! Ciulnița a avut în componența lotului 4-5 jucători de la prima echipă din liga a IV-a. La Ciulnița am pierdut categoric, iar acasă, Colilia ne-a învins clar, fără să marcăm vreun gol.

Rep: Pe cine vezi favorită la promovare?

Mădălin Dumitru: Sunt 4 candidate la promovare: Ciulnița, Buești, Colilia și Rovine. Dacă ar fi după buget, Rovine ar avea prima șansă! Mai sunt însă multe etape de jucat și oricare dintre ele ar putea promova.

Dan TRICĂ