comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fotbal: Adrian Mihalcea, cetățean de onoare al municipiului Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
31/05/2019 | Evenimente

Joi, 30 mai, în cadrul ședinței Consiliului local Slobozia, consilierii au votat, în majoritate, ca Adrian Mihalcea să primească titlul de cetățean de onoare al municipiului Slobozia

Adrian Mihalcea
Adrian Mihalcea

De-a lungul deceniilor, spaţiul slobozean s-a remarcat prin nume importante în diverse domenii de activitate, nume care au reuşit să se impună în timp ca adevărate repere de performanţă şi modele de urmat pentru tânăra generaţie.

Personalităţi marcante, din diferite sfere de activitate, au dus faima Sloboziei, atât în ţară, cât şi peste hotare. Celor mai de seamă slobozeni, prin Hotărâri ale Consiliului Local le-a fost conferit titlul de „CETĂŢEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI SLOBOZIA„.

Printre cei care au primit cea mai înaltă distincţie din partea comunităţii slobozene putem aminti: prof. dr. Mircea Constantin Popescu, artistul liric prof. Gheorghe Folescu, prof. Nicolae Papacu, Mircea Dinescu, atleta Tudorița Chidu etc.

Din domeniul sportului, unul dintre cei mai renumiţi reprezentanţi care s-a făcut cunoscut atât în ţară, dar şi în campionate puternice de peste hotare, este Adrian Dumitru Mihalcea, probabil cel mai valoros produs al şcolii fotbalistice ialomiţene, actualmente antrenor secund al echipei naţionale.

Adrian Dumitru Mihalcea s-a născut la data de 24 mai 1976, la Slobozia, unde a urmat şi cursurile şcolii gimnaziale şi liceale. În domeniul fotbalului a obţinut licenţele de antrenor, actualmente deţinând Licenţa UEFA PRO.

Încă de mic, datorită talentului, s-a făcut remarcat printre colegi, reuşind să se impună ca unul dintre vârfurile generaţiei sale de fotbalişti. După perioada de juniorat, trece la Dunărea Călăraşi în anul 1995, la numai 19 ani. Un an mai târziu, este transferat la Dinamo Bucureşti, echipă de mare tradiţie în fotbalul românesc. În cei cinci ani petrecuţi la acest club, marchează 68 de goluri în 164 de meciuri, fiind coechipier, printre alţii, cu Ionuţ Lupescu, Adrian Mutu sau Jean Vlădoiu. În această perioadă a cucerit un titlu de campion al României şi trei cupe, în anul 2000 reuşind chiar eventul.

Urmează apoi un traseu de doi ani în străinătate, la formaţiile italiene Hellas Verona şi Genoa, după care revine pentru un sezon la Dinamo Bucureşti. După o scurtă experienţă în Coreea de Sud (2005), se transferă la FC Vaslui pentru un sezon, urmând apoi încă doi ani peste hotare, în Cipru. Revine în ţară în 2010, jucând la Astra Ploieşti, Unirea Urziceni şi Concordia Chiajna. Îşi încheie activitatea competiţională la echipa sa de suflet, Unirea Slobozia, în anul 2013.

Motiv de mândrie pentru comunitatea locală, Adrian Mihalcea a susţinut şi 16 meciuri în echipa naţională a României, plus alte zece la cea de tineret.

După o carieră impresionantă ca jucător, se dedică, după retragere, profesiei de antrenor, în care debutează chiar la Unirea Slobozia. Urmează apoi ACS Berceni, Dunărea Călăraşi, UTA Arad şi FC Mioveni, iar din 2017 este antrenor secund la reprezentantiva de fotbal a României, alături de principalul Cosmin Contra.

Adrian Mihalcea a devenit astfel un simbol al mişcării sportive slobozene, numele său fiind acum cunoscut de orice locuitor al oraşului, iubitor de fotbal sau nu. Pentru tânăra generaţie este un adevărat model, performanţele sale fiind un imbold pentru cei mici să vină să facă sport şi să încerce să se afirme în acest domeniu.

„Orice comunitate trebuie să îşi recunoască şi să îşi respecte valorile! Este o obligaţie morală, ca formă de respect pentru numele care au făcut cunoscută această zonă în ţară şi peste hotare. Iar Adrian Mihalcea face parte, fară îndoială, din această categorie, a personalităţilor care au reuşit prin muncă, sacrificiu, talent şi abnegaţie să facă performanţă!”, se precizează în nota de fundamentare la proiectul de hotărâre.

Astfel că joi, 30 mai, în cadrul ședinței Consiliului local Slobozia, consilierii au votat, în majoritate, ca Adrian Mihalcea să primească titlul de cetățean de onoare al municipiului Slobozia, cu 17 voturi pentru și 4 împotrivă.

Reamintim că la finele lunii martie a acestui an Adrian Mihalcea s-a numărat printre cei 10 sportivi ialomițeni premiați de Consiliul Județean, în cadrul evenimentului „10 pentru Ialomița”.

Citește mai multe despre evenimentul: 10 pentru Ialomița