comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fostul subofițer al ISU care a accidentat mortal doi tineri din Gheorghe Doja se luptă pentru libertate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/03/2012 | Lege si Ordine

În noaptea dintre ani, Dumitru Ionuț George, din Slobozia, în vârstă de 33 de ani, subofițer la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ialomița, accidenta mortal doi tineri, un băiat și o fată, din Gheorghe Doja.
În jurul orei 2.20, subofițerul conducea un autoturism pe strada Principală din comuna Gheorghe Doja, se pare cu viteză și băut, acroșându-i pe cei doi care se deplasau pe partea carosabilă. După ce i-a lovit, subofițerul a fugit de la locul faptei.
Băiatul de 21 de ani, George Mihalache, a murit la scurt timp, iar fata, în vârstă de 15 ani, Bordea Claudia, a fost rănită grav, fiind transportată în stare de comă la un spital din Capitală. După câteva zile, fata nu a mai avut putere să lupte, pierzând și ea lupta cu viața.
Șoferul care a fugit de la locul accidentului a fost identificat de polițiști pe raza municipiului Slobozia, refuzând atât testarea alcoolscop cât și recoltarea de probe de sânge. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, refuz de recoltare de probe de sânge și testare alcoolscop.
Conștient de ce putea păți dacă rămânea angajat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, acesta a demisionat, fiind astfel cercetat de o instanță civilă. Marți, 3 ianuarie, acesta a fost reținut pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție. Miercuri, 4 ianuarie, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. De atunci, se află în arestul IPJ, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia solicitând prelungirea mandatului de arestare preventivă. Pe de altă parte, Dumitru Ionuț George încearcă din răsputeri să fie cercetat în libertate, eliberat pe cauțiune. Acesta a cerut instanței liberarea provizorie pe cauțiune, aceasta fiind stabilită la suma 5.000 lei. După ce a plătit acești bani pe 24 februarie, instanța a respins ca neîntemeiată cererea sa și dispune ca, după rămânerea definitivă a încheierii, suma să fie restituită. Pe 27 februarie, lui Dumitru Ionuț George i s-a prelungit perioada de arest până la 31 martie. Față de această decizie, Dumitru Ionuț a făcut recurs, respins însă ca nefondat, hotărâre definitivă pronunțată în ședință publică pe 1 martie…