15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Fostul primar din Maia a concesionat direct firmei soției sale terenuri din domeniul public al comunei https://wp.me/p49Kdo-4Mn
livrari la domiciliulivrari la domiciliu

Fostul primar din Maia a concesionat direct firmei soției sale terenuri din domeniul public al comunei

Niculae CostelAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către NICULAE COSTEL, fost Primar al Comunei Maia, Jud. Ialomița, în mandatul 2008 – 2012.

NICULAE COSTEL a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Primar al Comunei Maia, Jud. Ialomița (mandatul 2008 – 2012), a inițiat și emis un proiect de hotărâre prin care se aprobă concesionarea directă a terenurilor din domeniul public al Comunei Maia, Jud. Ialomița, proiectul stând la baza Hotărârii Consiliului Local Maia de aprobare a acestor concesionări. Terenurile concesionate erau ocupate de S.C. Dany Construct S.R.L. (societate la care soția persoanei evaluate este asociat unic și administrator) și alte două societăți comerciale.

Ulterior aprobării proiectului de hotărâre, a fost încheiat contractul de concesiune între NICULAE COSTEL, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Maia și S.C Dany Construct S.R.L.

Astfel, NICULAE COSTEL nu a respectat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I” și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soț, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv”.

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!