comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fostul primar din Maia a concesionat direct firmei soției sale terenuri din domeniul public al comunei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/12/2013 | Locale Ialomita

Niculae CostelAgenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către NICULAE COSTEL, fost Primar al Comunei Maia, Jud. Ialomița, în mandatul 2008 – 2012.

NICULAE COSTEL a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada exercitării mandatului de Primar al Comunei Maia, Jud. Ialomița (mandatul 2008 – 2012), a inițiat și emis un proiect de hotărâre prin care se aprobă concesionarea directă a terenurilor din domeniul public al Comunei Maia, Jud. Ialomița, proiectul stând la baza Hotărârii Consiliului Local Maia de aprobare a acestor concesionări. Terenurile concesionate erau ocupate de S.C. Dany Construct S.R.L. (societate la care soția persoanei evaluate este asociat unic și administrator) și alte două societăți comerciale.

Ulterior aprobării proiectului de hotărâre, a fost încheiat contractul de concesiune între NICULAE COSTEL, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Maia și S.C Dany Construct S.R.L.

Astfel, NICULAE COSTEL nu a respectat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I” și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soț, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv”.