comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fosta secție de pediatrie din Fetești, transformată în locuințe sociale

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/11/2013 | Locale Ialomita

Primăria Fetești a dat în folosință joi, 21 noiembrie, o clădire cu 12 locuințe sociale, atât garsoniere cât și apartamente cu două camere.

Locuințele sociale se află în fosta secție de pediatrie a spitalului vechi din Fetești, iar după reabilitare s-au amenajat cinci apartamente și șapte garsoniere (30 m.p), moderne, cu toate utilitățile necesare.

Deși ideea reabilitării clădirii din fostul spital a venit ca urmare a problemelor pe care le au familiile ce locuiesc în prezent în blocul F9, care se află în pericol de prăbușire, nu mulți au fost aceia care au și acceptat să se mute din acel bloc.

Gheorghe Catrinoiu„Am reușit să rezolvăm o mai veche doleanță a locuitorilor, aceea de a crea locuințe sociale. Atât putem noi, ca autoritate locală să oferim acestor beneficiari. Am un singur regret, însă, și anume faptul că nu toți cei care locuiesc în acel bloc au acceptat să se mute aici, dar cred că acest regret va fi al lor. Nu toți și-au dat acceptul să se mute în aceste locuințe, deși sunt foarte bine realizate, cu toate utilitățile necesare. Nu putem decât să vă urăm odihnă plăcută în noile locuințe, să aveți grijă de ele și să sperăm că vom reuși să-i rezolvăm și pe ceilalți care au rămas în afara listei. Să sperăm că vom avea bani să putem finanța și restul clădirilor din această locație. Este o zonă frumoasă, unde vom încerca să amenajăm și un spațiu verde, chiar un părculeț de joacă pentru copii, iar tot în această zonă vom oferi, în concesiune, loturi de teren pentru construcția de locuințe pentru tinerii căsătoriți”, a declarat primarul municipiului Fetești, Gheorghe Catrinoiu.

Pentru aceste locuințe sociale au existat 22 de cereri, dintre aceștia doar 16 și-au întocmit documentația solicitată de autorități. Lista cu cei 16 a fost aprobată de Consiliul Local, iar în final 12 au și beneficiat de o locuință. Pentru restul, reprezentanții primăriei intenționează să preia câteva garsoniere de la fostul GSPD, să le reabiliteze și să le dea în folosință.

Potrivit afirmațiilor primarului, doar trei beneficiari sunt din blocul F9, iar cel de-al patrulea, care și-a manifestat intenția de a se muta în noile locuințe, nu și-a întocmit documentația.

Deși numărul solicitărilor pentru locuințe sociale este mult mai mare, se pare că mulți, în special de la blocul F9 din Fetești Gară, au refuzat să se mute aici, la aproximativ 4 kilometri distanță, motivând că transportul până în oraș le va majora cheltuielile.

Reabilitarea clădirii a costat aproximativ 800.000 lei (200 euro pe metru pătrat). Utilitățile sunt contorizate, apa, energia electrică, doar în ceea ce privește căldura se vor calcula consumurile pentru fiecare locuință.

Contractul este pe durată nedeterminată, însă, în cazul în care vreunul dintre chiriași nu respectă prevederile din contract, acesta riscă să fie evacuat. Chiriașii vor plăti 10% din venit, plus utilitățile.

Beneficiarilor le-au fost înmânate cheile, aceștia putându-se muta în noile locuințe. Cei mai mulți dintre cei prezenți la eveniment s-au declarat foarte mulțumiți de noile locuințe.