comenzi la domiciliu cliseru.ro

Forța Civică începe să ființeze și în Ialomița. Mihai Răzvan Ungureanu, la Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/09/2012 | Locale Ialomita

Mihai Răzvan Ungureanu, președintele Partidului Forța Civică, s-a aflat, vineri, 14 septembrie, în Slobozia, pentru a discuta cu noii membri și simpatizanți ai partidului și cu președintele interimar al organizației județene, Iulian Ploșniță.


Deși a întârziat ceva timp la întâlnire, odată ajuns aici Mihai Răzvan Ungureanu a încercat să dea o oarecare importanță momentului, menționând că sediul organizației de la Slobozia este primul din afara Bucureștiului la care ajunge, după ce Forța Civică s-a constituit recent într-un partid.
Pentru această performanță, MRU s-a declarat bucuros, mai ales că are o legătură specială cu municipiul reședință de județ, fiind „pe jumătate slobozean”.
Mihai Răzvan Ungureanu a prezentat micului auditoriu care sunt obiectivele partidului, valorile pe care le împărtășește, echipele și organizațiile care se vor forma și pe ce baze, mult diferite, în opinia sa, față de ceea ce există la ora actuală pe eșicherul politic.
Pe parcursul discuțiilor, MRU și-a exprimat dezacordul față de „scandalul politic” din ultima perioadă, catalogat ca fiind „un infarct politic” și care, în opinia acestuia, ne afectează din punct de vedere economic pe fiecare dintre noi.
„Nouă ne trebuie o altfel de politică. Nu politica bâtei, nu politica înjurăturii, nu a atacului la persoană, ci o politică a soluțiilor la problemele pe care fiecare dintre noi le reclamă. Și, din păcate, sunt foarte multe asemenea probleme. Când urechile noastre sunt pline de vacarmul de la televizor, când toată lumea se ceartă cu toată lumea (…), nu mai merge nimeni la muncă, pe seama acestor certuri continue, noi plătim mai mult la credite (…), cresc prețurile la combustibil, o să crească, de fapt, prețul fiecărui lucru pe care se așează nivelul nostru de trai, confortul nostru simplu (…). Și asta se întâmplă pentru că țara a trecut printr-un infarct politic care a durat trei luni de zile, prin șiruri succesive de crize politice de partid sau de sistem, nemaiocupându-se nimeni sau aproape nimeni de guvernare”, a afirmat Mihai Răzvan Ungureanu.
Liderul Forței Civice a adăugat că partidul se vrea participant la „jocul politic”, atât cel de dinainte de alegerile parlamentare cât și după.
MRU susținea că partidul are ambiția de a înființa măcar 48 de filiale și apoi să participe, în virtutea propriei forțe, la alcătuirea listelor de candidați și să se regăsească, după o campanie care se anunță nu tocmai ușoară, în Parlament.
În condițiile în care duminică, 16 septembrie, liderii Partidului Democrat Liberal (PDL), Partidului Forţa Civică şi Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) – Vasile Blaga, Mihai Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu – au semnat protocolul Alianţei partidelor de dreapta, rămâne doar de negociat numărul colegiilor care le revin.
Președintele Partidului Forța Civică s-a arătat convins și optimist de faptul că va reuși să schimbe mentalități, să aducă o schimbare, prin implicare, pentru că, în opinia sa, inițiativa civică a pornit „dintr-o revoltă a celor dezamăgiți de tot ce înseamnă sistemul politic din România”.
„Cât va dura acest lucru…? Cât ne vor ține forțele. S-ar putea, deși nu cred acest lucru, ca la un moment dat să constatăm că am rămas singuri. Dar nu se va întâmpla așa ceva, pentru că văd foarte mulți oameni venind către această inițiativă, către acest partid, oameni care au disperat în ultimele luni, oameni care și-au spus că nu vor mai face niciodată o investiție într-o persoană politică sau într-un partid, la vot, oameni care nu au votat în viața lor, dezamăgiți de tot ce înseamnă sistemul politic din România sau administrația românească, ceea ce înseamnă că nu suntem deloc singuri (…)”, a mai spus acesta.
Cine este președintele interimar al Forței Civice de la Ialomița? Iulian Ploșniță este inginer chimist de 20 de ani, acum lucrează la societatea Urban și… încearcă, împreună cu alți specialiști, să facă apa potabilă în Slobozia.
„Am vrut să ies din amorțeală, să iau atitudine și să fac ceva, în primul rând pentru cei din jurul meu. Pentru mine am făcut destule. Vreau să rămân cu o impresie bună despre ceea ce am realizat în viață, la finalul ei.
Era singurul mod în care puteam să fac ceva pentru cei din jurul meu, indiferent printre câte locuri am fost prin țară ca inginer”, spunea Iulian Ploșniță.
Potrivit lui Mihai Răzvan Ungureanu, președintele interimar este „unul dintre primii membri ai inițiativei noastre, avem cunoștințe comune și ne-am simpatizat foarte repede după prima întâlnire”.
„Am mare încredere în caracterul și spiritul lui Iulian. Nu e ușor să pleci dintr-un loc într-altul cu familia, casa și profesia, și să fi la fel de bun oriunde te-ar duce vremurile. Nu în ultimul rând, am încredere în spriritul său ingineresc”, îl caracteriza MRU.
La discuții au luat parte și președinții filialelor PNG-CD, Adrian Andriescu, și PNȚCD, Ștefan Mihăilă. Dacă Ștefan Mihăilă este de acum în Alianță cu Forța Civică, Adrian Andriescu va avea de așteptat un răspuns din partea președintelui interimar de la Ialomița dacă va face o alianță locală.