comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fonduri de la buget pentru mănăstirea „Sfinții Voievozi”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/05/2015 | Locale Ialomita

Reprezentanții Episcopiei Sloboziei și Călărașilor au solicitat recent, Primăriei Slobozia, alocarea de la buget a sumei de 105.000 lei pentru Mănăstirea „Sfinții Voievozi”.

manastire slobozia

 

Aceste fonduri vor fi utilizate atât pentru asigurarea utilităților cât și pentru continuarea lucrărilor de extindere și modernizare a corpului de chilii existent.

Prin ajutorul Consiliului Județean, al Primăriei Slobozia, dar și unor societăți comerciale din județ și din afara lui, din 2010 s-au efectuat ample lucrări de înfrumusețare, respectiv schimbarea șarpantei, acoperirea bisericii cu tablă de cupru, s-a renovat exteriorul, a fost consolidat turnul Clopotniță, s-a realizat iluminatul exterior al bisericii, dar și alte lucrări.

Anul acesta s-au început lucrările, având în vedere ca Mănăstirea nu deține un spațiu de primire oaspeți, referitoare la extinderea și modernizarea, etajarea și înlocuirea acoperișului corpului de chilii existent, valoarea lucrărilor fiind estimată la 650.000 lei. Necesarul de la bugetul local în vederea continuării și finalizării lucrărilor este estimat la suma de 450.000 lei.

Solicitarea Episcopiei a fost transformată într-un proiect de hotărâre care va fi prezentat miercuri, în cadrul ședinței de Consiliu.

Mănăstirea din Slobozia, ctitorie a voievodului Matei Basarab, are o valoare patrimonială inestimabilă, fiind un obiectiv turistic important pentru zona noastră.