comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fonduri cinegetice din Ialomița, populate cu 800 de fazani

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/10/2011 | Locale Ialomita

800 de fazani, din care 300 de cocoşi şi 500 de găini, cu vârsta de 150 de zile, au fost colonizaţi în fondurile cinegetice din Slobozia, Gheorghe Lazăr, Bucu, Săveni, Amara şi Ciulniţa de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Ialomiţa.

În urma hotărârii Consiliului AVPS Ialomița, conducerea Asociației, reprezentată de Tudor Anghel și Trandafir Ștefan, a achiziționat de la fazaneria Gherghița aparținând Direcției Silvice Prahova, 800 de capete fazani, din care 300 cocoși și 500 de găini, cu vârsta de 150 de zile, ce au fost colonizați în fondurile cinegetice 22 Slobozia – 300 de capete, fondul 18 Gheorghe Lazăr – 150 de capete, fondul 15 Bucu – 100 de capete, fondul Săveni – 100 de capete, fondul Amara – 100 de capete și fondul Ciulnița – 50 de capete.
Fazanii au fost colonizați în prezența organizatorilor de grupe ale acestor fonduri, paznici de vânătoare și o parte din membrii vânători.
Înainte ca fazanii să fie colonizați, grupele de vânători au efectuat acțiuni de prevenire și combatere a dăunătorilor vânatului, în special a vulpilor, fiind totodată administrate hrană și apă în hrănitorile special amenajate. În punctele colonizate cu fazani, personalul salariat și membrii vânători vor face pază continuă.
Transportul fazanilor a fost făcut de către fazanerie cu mijloace de transport specializate, neînregistrându-se mortalități.
Directorul AVPS Ialomița, Trandafir Ștefan, spunea că ultima colonizare s-a făcut în urmă cu doi ani, o astfel de activitate fiind foarte importantă pentru împrospătarea efectivului matcă.
După deschiderea sezonului de vânătoare, va fi o satisfacție pentru membrii vânători să poată întâlni acești fazani în bătaia puștii.