Foc la o gospodărie din comuna Dridu, aproape de mănăstire

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Un incendiu a cuprins joi, 16 august, în jurul orei 18.30, o magazie aflată în gospodărie, pompierii militari de la Secţia Urziceni fiind alertaţi pentru stingerea acestuia. La locul evenimentului s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, iar focul a fost stins înainte de a se extinde şi la alte construcţii. În anexa care a ars erau depozitate diverse materiale combustibile (10 mc lemne, 6 geamuri termopan, 2 uşi, un atomizor de stropit, motopompă), care au fost distruse în incendiu. Cel mai probabil, flăcările s-au extins de la un foc deschis executat în curte, care nu a fost stins corespunzător.

Având în vedere faptul că proprietatea respectivă se află în apropierea mânăstirii Dridu, lăcaşul de cult fiind pus în pericol odată cu producerea acestui eveniment, precum şi faptul că incendiul a fost generat de nerespectarea condiţiilor de utilizare a focului deschis, recomandăm următoarele reguli şi măsuri ce trebuie respectate pentru evitarea producerii situaţiilor de urgenţă:

– nu se execută focuri deschise la o distanţă mai mică de :

  • 50 metri faţă de locuinţe, alte construcţii sau anexele acestora;
  • 100 metri faţă de depozitele de furaje;
  • 200 metri faţă de liziera pădurii.

– nu se execută focuri pe timp de vânt;

– focurile nu se lasă nesupravegheate ori în grija copiilor, bătrânilor sau a persoanelor cu dizabilităţi, iar la terminarea lucrului cu focul, acesta se va stinge;

– nu se execută focuri deschise pe timp de noapte, iar premergător nopţii, focurile se vor stinge;

– nu se aprind cantităţi mari de materiale combustibile, pentru a putea controla permanent arderea – materialele ce urmează a fi arse se porţionează în grămezi mici, care se pun pe foc pe măsură ce au ars cele anterioare;

– se asigură o rezervă minimă de apă şi mijloacele de primă intervenţie (găleţi, butoaie, cazane etc.) pentru utilizarea acestora la stingere.