FLAGRANT. Funcționari publici cercetați pentru luare de mită la Fetești
Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomiţa, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa efectuează cercetări în două dosare penale, dintre care unul iniţiat de ofiţerii S.J.A. Ialomiţa, care s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de luare de mită de către doi lucrători în cadrul unui serviciu al Primăriei Municipiului Feteşti.
În acest sens, în cursul zilei de ieri, 31 ianuarie a.c., a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant în timpul căreia M.I., funcționar în cadrul Primăriei Municipiului Feteşti a fost surprins primind o sumă de bani de la o persoană pentru a-i ponta acesteia zile de muncă neefectuate în folosul comunității. Față de acesta, procurorul de caz a dispus măsura cercetării sub control judiciar.
Tot ieri au fost puse în executare 5 mandate de percheziţie domiciliară efectuate la domiciliile celor doi suspecţi, precum şi la trei sedii unde aceştia îşi desfăşurau activitatea. Totodată au fost puse în executare două mandate de aducere cu privire la cei doi suspecţi.
În fapt, s-a reținut că I.G. şi M.I., în calitate de angajați ai Primăriei Feteşti şi desemnaţi cu supravegherea modului de efectuare a zilelor de muncă de către beneficiarii ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001, în perioada septembrie 2016 – ianuarie 2017, au primit sume de bani de la mai mulţi beneficiari pentru a fi pontaţi fără a presta zilele de muncă stabilite conform legii pentru ajutorul social primit. Astfel au fost aduse prejudicii bugetului local, precum și vătămarea intereselor primăriei.
În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al IGPR – Direcţia Operaţiuni Speciale, precum și sprijinul lucrătorilor de jandarmi din cadrul I.J.J. Ialomiţa.
Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
DGA BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE