comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fiul unui colonel din Slobozia a fost reţinut de poliţişti după ce a condus băut şi fără permis

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/07/2012 | Locale Ialomita

Scăpați de sub controlul părinților, tinerii din ziua de azi parcă au luat-o razna.  Din ce în ce mai mulți copii ai căror părinți nu au posibilități materiale ajung să fure tot ce le cade în mână, iar cei „de bani gata”, mai viteji, încrezători că părinții îi vor salva indiferent ce vor face, nu mai au limite. Beau până la inconștiență, fumează de la vârste fragede, încearcă tot felul de senzații nebunești pentru mulți dintre noi, însă cea mai periculoasă poate fi considerată conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate, cu viteză sau fără permis. De cele mai multe ori,  părinții sunt puși în fața faptului împlinit de către odraslele lor. Așa cum este și cazul unui tânăr, în vârstă de 18 ani, din Slobozia, fiu de colonel,  care a crezut că dacă tata lucrează unde lucrează, toată lumea va fi a lui.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 29/30 iunie, în jurul orei 4.45, acesta a sustras cheile de la autoturismul unui amic şi s-a urcat la volan, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Fără experiență în conducere, dar și amețit de aburii alcoolului, tânărul a avariat un autoturism parcat regulamentar pe bulevardul Matei Basarab, a părăsit locul accidentului, apoi a fost depistat de poliţişti într-o staţie peco, unde a provocat pagube la o pompă de alimentare carburant.

La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior “şoferul”  fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Poliţiştii l-au reţinut pe suspect pe ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunilor de furt de folosinţă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.  Totodată, faţă de acesta a fost luată şi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea.