livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

„Fir întins”, concurs pentru persoanele cu deficiențe de auz

Asociația Naţională a Surzilor din România – Filiala Ialomiţa a organizat sâmbătă, 16 septembrie 2017, Concursul naţional de pescuit sportiv “Fir întins”.

La acțiune au participat 51 de concurenţi cu deficiențe auditive, reprezentând 17 filiale judeţene ale Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România.

Concursul de pescuit se află la a șasea ediție, însă prima organizată în județul Ialomița, evenimentul fiind unul de amploare în viaţa comunităţii de surzi.

Încă de dimineață, pe Lacul Iezer, zeci de concurenți și-au întins undițele, în speranța că vor avea „firul întins”. Pe tot parcursul zilei și până la ora 18:00, concurenții s-au relaxat, în liniște, pe malul lacului și chiar dacă a fost foarte cald, ei au fost supravegheați și sprijiniți de voluntari ai Crucii Roșii.

Concurenții au trebuit să treacă două probe individuale și una pe echipe, iar la final au fost recompensați cu diplome, cupe, dar și premii constând în echipamente de pescuit, festivitatea de premiere având loc în aceeași seară, la Hotelul Select din Slobozia.

Filiala Vâlcea a reușit să obțină primele locuri, atât la proba pe echipe, cât și individual, singura concurentă din concurs, din Vâlcea, câștigând prima probă individuală, iar soțul său a doua probă individuală, iar filiala și proba pe echipe. Premii au primit și filialele Pitești și Satu Mare, la proba pe echipe, însă nu trebuie uitați atât concurentul din Baia Mare (locul II) cât și cel din filiala Mureș, care a obținut premiul special pentru cea mai mare captură – Korosi Alexandru. Un premiu inedit a fost acordat, la final, de filiala București organizatorului acestui concurs.

Concursul a fost desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Ialomița, Direcției Județene pentru Sport și Tineret și Crucii Roșii Ialomița.