comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Un nou manager la Spitalul municipal „Anghel Saligny”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/08/2020 | Locale Ialomita

Stelian Barcari este noul manager al Spitalului municipal „Anghel Saligny din Fetești, după ce mandatul lui Liviu Patrichi la șefia instituției spitalicești s-a încheiat.

Stelian Barcari este medic chirurg, șeful secției Chirurgie, și a mai deținut funcția de manager al unității în urmă cu câțiva ani.

Unitatea spitalicească din Fetești este de ceva timp spital suport COVID 19, fapt care a îngreunat activitatea medicală pentru tratarea pacienților cu alte afecțiuni, ceea ce a creat o serie de nemulțumiri în rândul cetățenilor.

În acest context, odată cu schimbarea conducerii, se încearcă crearea de circuite separate pentru ca toți pacienții, atât din Fetești cât și din localitățile limitrofe, să beneficieze de îngrijire medicală de specialitate.

Fostul manager Liviu Patrichi ne-a declarat faptul că pe parcursul mandatului de șase luni a încercat să ajute comunitatea, iar faptul că a prins o perioadă foarte grea, de pandemie, pe care și-a asumat-o, l-a impulsionat să găsească soluții.

„Las o echipă bine formată, pe drumul cel bun și cred că se va descurca minunat și în continuare. Mandatul meu s-a încheiat pe data de 5 august. Eu mi-am prezentat raportul de final de mandat în cadrul Consiliului local, în urmă cu o lună, am avut apoi o discuție cu domnul primar, ne-am strâns mâna, însă este decizia autorității locale competente cu cine dorește să continue. Eu sunt foarte mulțumit de cum au decurs lucrurile în spital. Contextul a fost extrem de dificil, dar știam la ce mă înham. Pentru că intrasem deja în pandemie în momentul în care am preluat mandatul de manager. Ne-am focusat pe acest subiect și bine am făcut, pentru că am fost nominalizați ca spital suport. Deși am fost doar spital suport, ne-am comportat ca un spital de boli infecțioase, devenind cumva spital de fază I, fază II și suport. Am reușit să administrăm toată cazuistica de COVID și patologia asociată, începând de la nou-născuți, lăuze, probleme chirurgicale ale pacienților cu COVID, dializați, pacienți cu probleme psihice. Eu zic că s-a făcut față cu brio, iar instituția este una dintre cele mai bine văzute instituții din județ din acest punct de vedere”, ne-a declarat fostul manager.

Liviu Patrichi susține că în această perioadă s-a specializat, oarecum forțat de împrejurări, în acest domeniu pe care îl consideră interesant, însă spune că sistemul are nevoie de o reformă pentru ca toți pacienții să aibă acces la servicii medicale.

Și-ar dori să rămână ancorat în această zonă, pentru a-și oferi suportul dacă cineva consideră că experiența sa din aceste șase luni îi poate fi de folos.

De la 1 aprilie și până la finele lunii iulie, în spitalul de la Fetești au fost internați 430 de pacienți confirmați COVID 19. Dintre aceștia, 343 au fost vindecați și externați, 26 au fost transferați către alte unități medicale, 18 au fost externați la cerere, iar o persoană a decedat.

La sfârșitul lunii iulie erau rămași în tratament 42 de pacienți.