comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Taxa specială de salubritate, stabilită la 8,5 lei de persoană

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
11/03/2019 | Locale Ialomita

Consilierii locali ai municipiului Fetești au aprobat miercuri, 27 februarie, cuantumul taxei speciale de salubrizare. Această taxă este instituită pentru persoanele care nu au încheiate contracte cu operatorul de salubritate SC Urban SA.

Tarifele practicate de operatorul local de salubritate, SC Urban SA au fost majorate la finele lunii octombrie, invocându-se faptul că au fost majorate semnificativ tarifele de către SC Vivani.
Potrivit acelei hotărâri, persoanele fizice trebuie să plătească lunar o taxă de 7,57 lei cu TVA, iar vechea taxă specială de salubritate era de 6.00 lei/lună cu TVA.

Acum, propunerea a fost ca taxa specială să fie de 10 lei, numai că, în cadrul discuțiilor din comisii, a fost făcut un amendament, de reducere a taxei la 8,5 lei, cu condiția ca societatea să prezinte un plan de măsuri pentru rezolvarea problemelor cu ghenele de gunoi, iar oamenii să fie convinși să încheie contracte, la ora actuală procentul fiind sub 50%.

„Scopul taxei speciale este de a stimula cetățenii municipiului Fetești să încheie contracte de salubrizare cu operatorul local. În vederea corelării taxei speciale de salubrizare cu noile tarife aprobate și pentru menținerea interesului localității noastre pentru a încheia contracte de salubrizare se propune majorarea acestei taxe speciale la un cuantum de 10 lei pe lună cu TVA pentru fiecare persoană fizică în parte”, se arăta în expunerea de motive la proiectul de hotărâre.

Amendamentul a fost supus aprobării consilierilor și acceptat de majoritate, astfel că taxa specială va fi de 8,5 lei și nu 10 lei cum se propusese inițial.