comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești și Urziceni: Persoane cercetate pentru furt calificat. Prejudiciile recuperate în totalitate

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/12/2014 | Lege si Ordine

Poliţia Municipiului Feteşti a fost sesizată vineri, 5 decembrie, de către un localnic de 28 de ani, despre faptul că în cursul nopţii, persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei sale şi au sustras dintr-o dependinţă, o bicicletă şi mai multe bunuri de uz casnic.

Din cercetările demarate cu operativitate de către poliţişti s-a reuşit identificarea în scurt timp a persoanei bănuite de comiterea faptei, un tânăr de 19 ani, concetăţean al părţii vătămate.   Bunurile au fost recuperate şi restituite persoanei prejudiciate.

O tânără de 34 de ani, din municipiul Urziceni, este cercetată de poliţiştii de investigaţii criminale, fiind bănuită că în cursul zilei de 5 decembrie a.c., ar fi sustras bagaje ce conţineau bunuri în valoare de 200 de lei, din locul special amenajat pentru depozitarea acestora, al unui centru comercial din localitate.

Poliţiştii au reuşit recuperarea în totalitate a prejudiciului cauzat, care a fost restituit părţii vătămate.

În ambele cauze, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Infractor încarcerat

Vineri, 5 decembrie a.c., poliţiştii Secţiei Rurale Platoneşti au acţionat pe raza de competenţă, pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.

Astfel, poliţiştii au reuşit identificarea unui bărbat de 38 de ani, din comuna Sudiţi, care avea pe numele său un mandat de executare a pedepsei, emis de Judecătoria Feteşti.

Cel în cauză a fost încarcerat Penitenciarul Slobozia şi are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de tâlhărie.        

Teribilism sancţionat cu dosar penal

Patru tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, din comuna Borduşani sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere.

În fapt, cei în cauză sunt bănuiţi că în cursul nopţii de 5/6 decembrie a.c., ar fi aruncat cu pietre într-o autoutilitară a unui consătean, parcată în apropierea locuinţei acestuia, spărgându-i parbrizul şi cauzându-i astfel un prejudiciu de 400 de lei.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tinerilor.