comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Școala Gimnazială “Aurel Vlaicu” – locul III la concursul „Let`s Do It, Danube!”

„Let`s Do It, Danube!” 2016: Locul III merge la Școala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Ialomița 

În perioada februarie-iunie, echipa „Let`s Do It, Romania!” a desfășurat cea de-a treia ediție “Let’s Do It, Danube!”, o competiție în premieră dedicată unităților de învățământ din județele dunărene, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, susținut de Kaufland România. Locul III merge la Școala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Fetești, care primește un echipament multifuncțional.

Marele premiu, un laborator de informatică în valoare de 15.000 de euro a ajuns la Colegiul Economic Delta Dunării din Tulcea. Jurizarea participanților a fost realizată în fiecare etapă, iar însumarea punctajelor a dat clasamentul final. Valoarea totală a premiilor acordate pentru întreaga compețitie se ridică la 35 000 euro.

La nivelul județului Ialomița, în cadrul activităților de mediu au participat aproximativ 500 de părinți și copii. La concursul de colectare selectivă au fost colectate 2 500 de kg de deșeuri. Asociația care a organizat proiectul la nivelul județului este Asociația „Cuvioasa Paraschieva”.

„Let`s Do It. Danube!” înseamnă, în primul rând, educare și responsabilizare. Este un proiect care vorbește tinerei generații, într-un mod prietenos și ușor de înțeles, despre resurse și modul în care le putem valorifica și economisi pe termen lung. Am descoperit în timpul activităților multă deschidere și dorință de a avea grijă de mediu, oameni tineri care înțeleg ce înseamnă respectul față de natură și față de resursele planetei. Felicitări câștigătorilor și mulțumim tuturor celor 155 de școli participante pentru implicare!” a declarat Andrei Coșuleanu, Director Executiv “Let’s Do It, Romania!”.

Campania de educare ecologică în școlile din județele dunărene a implicat peste 17 245 de elevi și părinți. Aceasta a inclus ateliere de reutilizare creativă a deșeurilor pentru copiii din clasele 0-IV (2578 elevi),  training-uri interactive pentru cei din clasele V-XII (6851 elevi) și pentru părinți (7726 părinți). De asemenea, a fost organizat si un concurs de colectare selectivă (34 506 kg deșeuri strânse) și un concurs de eseuri având tema “O comunitate sustenabilă” (unde au participat 204 elevi).

Este deja cel de-al treilea an în care susținem acest proiect unic, cu impact real în comunitățile dunărene. Educația este una dintre direcțiile cheie pentru Kaufland România, iar faptul ca vedem atât de mulți elevi dedicați în acțiuni pentru mediu ne bucură și ne încurajează. Mulțumim tuturor pentru implicare!” a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland România.

“Let’s Do It, Danube!” va include și o curățare a malurilor Dunării, care va avea loc pe 25 iunie, cu ocazia Zilei Dunării, în toate județele dunărene. Campania se va încheia cu o tabără organizată în luna iulie, în care cei mai implicați elevi și cadre didactice vor lua parte la activităti cu rol educativ legate de mediu.

„Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa „Let`s Do It, Romania!” și are loc în toate județele dunărene (Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța). Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Kaufland România.

###

“Lets Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până acum, “Lets Do It, Romania!“ a implicat peste 1 100 000 de voluntari, care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Lets Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Lets Do It, World!“.

Mai multe articole de la obiectiv.net: