comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Sancţiuni contravenţionale de aproape 7.000 de lei la Târgul de Toamnă

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
16/10/2017 | Lege si Ordine

Sancţiuni contravenţionale de aproape 7.000 de lei au fost aplicate de poliţiştii ialomiţeni, vineri, 13 octombrie a.c., în urma activităţilor desfăşurate cu ocazia organizării “Târgului de Toamnă”, pe raza municipiului Fetești.

Astfel, poliţiştii de investigare a criminalității economice au efectuat acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional din zonele unităţilor de alimentaţie publică şi centrelor comerciale agroalimentare, în cadrul cărora au fost verificați mai mulți producători agricoli sau reprezentanți ai acestora, dar și reprezenanți ai unor societăți comerciale.

Pentru abaterile de la prevederile legale au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 6.800 de lei, totodată, fiind dispusă măsura complementară a confiscării, pentru bunuri în valoare de peste 3.000 de lei.

Exemplu:

În urma urma controlului efectuat la un producător agricol autorizat, un bărbat de 25 de ani, din județul Covasna, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat cantitatea de 99 kg de produse din carne, pentru care acesta nu deținea documente legale de proveniență.

În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și H.G. nr. 984/ 2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, totodată, fiind dispusă măsura complementară de confiscare produselor comercializate.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA