comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Peste 25.000 lei alocați lunar de Primărie pentru susținerea gratuităților la transportul public

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/03/2019 | Locale Ialomita

SC Transbus SA Fetești va asigura și în anul 2019 transportul urban gratuit al persoanelor beneficiare ale prevederilor Legii 44/1994 și Legii 118/1990 cu domiciliul în municipiul Fetești, eliberând autorizații de călătorie gratuite asociațiilor AVR și AFDPR.

Valabilitatea acestor legitimații este de trei luni, iar persoanele menționate vor putea călători gratuit pe toate rutele. Pentru trimestrul I, societatea a eliberat 20 de legitimații gratuite pentru ANVR (Asociația Veteranilor de Război) și 90 de legitimații gratuite membrilor AFDPR (Asociaţia foştilor deţinuţi politici din România) Fetești.

În condițiile în care Transbus a majorat recent tarifele de transport în comun, reprezentanții societății au solicitat Consiliului local modificarea sumei acordate pentru acoperirea acestor gratuități la 5.820 lei pe lună pentru legitimațiile acordate membrilor AFDP și ANV, sumă care să acopere gratuitatea la transport pentru cele 110 persoane beneficiare, la un abonament lunar de 52,9 lei.
Totodată, societatea de transport a propus majorarea sumei lunare stabilite în 2017 pentru aproximativ 380 de persoane cu certificat de handicap valabil, care beneficiază de gratuitate la transport, la 20.000 lei/lună.

Practic, în municipiul Fetești, conform datelor transmise de Serviciul Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei, există 1.005 persoane cu certificat de handicap și care au dreptul de circulație în mod gratuit cu mijloacele de transport urban.