comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Persoană cercetată pentru infracţiuni economice

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/08/2015 | Lege si Ordine

O patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti a depistat două persoane care ofereau spre vânzare articole textile, insoțite de facturi falsificate, dintr-un autoturism aflat parcat pe raza localităţii.

Poliţiştii cercetează un bărbat de 42 de ani, din judeţul Constanţa pentru deţinerea şi folosirea de formulare tipizate, utilizate în domeniul fiscal, falsificate.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa continuă activităţile pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, printr-o prezenţă efectivă în teren, pentru creşterea siguranţei participanţilor la trafic, reducerea victimizării cetăţenilor, prin constatarea şi sancţionarea faptelor care contravin normelor de convieţuire socială.

Pe parcursul activităţilor derulate, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti a observat două persoane care ofereau spre vânzare articole textile dintr-un autoturism aflat parcat pe raza localităţii.

La vederea organelor de poliţie, cei în cauză s-au urcat în autovehicul şi au încercat să se sustragă verificărilor, însă au fost interceptaţi la scurt timp, ocupanţii autoturismului fiind identificaţi în persoanele a două femei şi doi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

La controlul efectuat în habitaclul autoturismului, poliţiştii au găsit mai multe articole textile (cuverturi şi perdele), pe care cei în cauză intenţionau să le comercializeze ambulant în diverse localităţi de pe raza judeţelor Ialomiţa şi Constanţa.

Pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990, deţinătorul mărfurilor, un bărbat de 42 de ani, a fost sancţionat contravenţional de către poliţişti cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar bunurile de aproximativ 2.500 de lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Totodată, în urma verificării facturii care însoţea produsele, poliţiştii au stabilit faptul că aceasta prezintă urme de falsificare, iar cele două unităţi economice menţionate pe înscris figurează radiate în baza de date a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal.