comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Modificări în modalitatea de colectare a gunoiului

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/11/2019 | Locale Ialomita

Primăria Fetești:„Stimați cetățeni, vă anunțăm că începând cu data de 01.11.2019 operatorul de salubritate SC URBAN SA va modifica modul de implementare a principiului ,,plătești cât arunci’’ (prevăzut de legea 211/2011 cu modificările și completările ulterioare și HCL 146/30.10.2019) prin modalitatea ,,greutate’’.

Acest lucru va elimina plata sacilor personalizați de colectare a gunoiului menajer și vor fi reactivate contractele existente prin încheierea de acte adiționale adaptate la realitatea din teren și continuarea activității de contractare cu toți cetățenii care produc deșeuri în Municipiul Fetești (persoane fizice, agenți economici și instituții publice ). Calculul tarifului și emiterea facturii se va realiza lunar pentru luna anterioară și va ține cont de cantitatea totală de deșeuri colectată împărțită la numărul total de contracte încheiate cu populația și la numărul de persoane din contractul pentru care se emite factura.

Astfel se încurajează încheierea de contracte cu un număr cât mai mare de cetățeni, pentru că prețul calculat este invers proporțional cu cantitatea de gunoi colectat și depozitat la rampa de transfer a SC Vivani.

Colectarea selectivă este în continuare încurajată, reprezentanții SC URBAN distribuind în continuare sacii galbeni pentru zonele cu gospodării individuale. Reamintim că pentru fracția uscată poate fi folosit orice tip de sac și că aceasta se colectează de două ori pe lună, ca până acum”.

PRIMĂRIA FETEȘTI