15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)
TELVERDE Coronavirus – 0800.800.358. Nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.
Românii aflați în străinătate pot solicita informații la: +4021.320.20.20
Numai pentru urgențe: 0243/230280 - Serviciul de permanență al DSP Ialomița
Ziarul Obiectiv Ialomita > Infotrafic > Fetești: La volan cu 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat https://wp.me/p49Kdo-f2X

Fetești: La volan cu 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat

Șofer din Fetești cercetat de polițiști pentru conducere sub influența alcoolului

La data de 20 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza municipiului Fetești, au depistat în trafic un bărbat de 41 ani, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența buturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul Drager, acesta a indicat o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Fetești, unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

RECOMANDĂRI ÎN ATENŢIA CONDUCĂTORILOR AUTO PRIVIND CIRCULAŢIA RUTIERĂ

 În contextul evoluției condițiilor de răcire accentuată a vremii, precum şi prognoza pentru zilele următoare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ialomița recomandă tuturor conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă!

Vă recomandăm ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii, elemente care trebuie să funcţioneze foarte bine.

Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, întrucât puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu polei nu trebuie să viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp! Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu, reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.

Șoferii începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

CONDUCETI PRUDENT! VIAȚA ARE PRIORITATE !

 

Hei, dacă ești un cititor fidel al site-ului nostru și te-ai convins că de ani buni publicăm numai știri oficiale și de încredere, te rugăm să iți rupi un minuțel din timpul tău și să ne acorzi o evaluare aici: facebook.com/obiectiv.net/reviews/ Astfel ne ajuți la creșterea autorității paginii, lucru foarte important în această perioadă, în special pentru vizitatorii noi, care, pe bună dreptate, nu au de unde să știe că suntem o publicație serioasă și de încredere. Îți mulțumim! Multă sănătate!