comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/08/2013 | Locale Ialomita

Primăria municipiului Fetești, la inițiativa primarului Gheorghe Catrinoiu, anunță asociațiile de proprietari că dorește să acceseze fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuit.  Primul pas pentru demararea depunerii documentației în vederea obținerii fondurilor este acordul scris al proprietarilor prin semnarea tabelului aflat la președinții asociațiilor de proprietari.

Este binecunoscut faptul că, pe perioada iernii, mare parte din caldura unui apartament se pierde din cauza gradului redus de izolare termică, deși locatarii o plătesc. Astfel, prin reabilitarea termică a blocului în care locuiți factura de întreținere pe perioada iernii se va reduce cu până la 40%. Pe timp de vară, locuințele izolate asigură confortul termic fără cheltuieli suplimentare pentru aerul condiționat. În plus, reabilitarea termică duce la dispariția fenomenului de igrasie.

Administrația locală precizează că reabilitarea termică presupune și refacerea fațadelor blocurilor, acoperișurilor, repararea balcoanelor și teraselor. În prezent, elementele de construcție ale fațadelor sunt în cele mai multe cazuri deteriorate. În urma reabilitării, mediul în care trăim se va înfrumuseța considerabil, iar valoarea unui apartament sau a unei case izolate termic poate crește cu până la 10-15%.

Edilul localității, Gheorghe Catrinoiu, a declarat că prin strategia 2014 – 2020 se urmărește depunerea cererii de finanțare și, în funcție de programul care va fi accesat, se vor solicita informații suplimentare conform Ghidului.