comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Consiliul Județean Ialomița dorește realizarea unei școli pentru copiii cu CES și cu handicap

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/04/2018 | Locale Ialomita

Consiliul Județean Ialomița dorește construirea unei secții externe a Liceului Tehnologic Ionel Teodorescu Slobozia, în municipiul Fetești, pentru elevi cu cerințe educaționale speciale dar și pentru alți copii cu diverse grade de handicap orientați pentru învățământul special, în vederea desfășurării unui proces instructiv-educativ, care să aibă drept scop integrarea acestora în societate.

Pentru a realiza acest lucru, a solicitat municipiului Fetești realizarea unui schimb de terenuri pe care se va realiza construcția.

Practic, se dorește ca acea secție să se realizeze la Școala nr. 5 din Fetești (cartierul Coloniști), imobil utilizat parțial de către unitatea de învățământ, construcțiile amplasate pe terenul solicitat de Consiliul Județean având un grad avansat de degradare.

Pentru realizarea acestui obiectiv, Consiliul Județean urmărește accesarea de fonduri prin POR.
Dacă în ședința ordinară susținută miercuri, 28 martie, acest proiect nu a întrunit numărul necesar de voturi, consilierii feteșteni s-au întâlnit a doua zi în ședință de îndată. De data aceasta, proiectul a fost adoptat cu 13 voturi pentru.

Hotărârea privind aprobarea schimbării destinaţiei imobilului – teren Lot 2 în suprafaţă de 4449 mp şi a construcţiilor aferente acestui teren situat în municipiul Feteşti, strada Şcolii, nr. 19A şi trecerea acestora din domeniul public în domeniul privat al Municipiului Feteşti, în vederea efectuării unui schimb de terenuri între Municipiul Feteşti şi Judeţul Ialomița va putea intra în vigoare după obținerea avizului din partea Ministerului Educației.

Mai precizăm că, în noiembrie 2016, Consiliul Local al municipiului Fetești a transmis în administrare, către Liceul Tehnologic „Ion Teodorescu” Slobozia un spațiu situat la etajul 1 al Creșei nr. 2, pentru un număr de 25 de elevi cu cerințe educaționale speciale, pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire. Pentru acești copii, dar și pentru alții cu diverse grade de handicap, care au domiciliul în localitățile din zona de est a județului, care nu sunt școlarizați, Consiliul Județean dorește construcția acestei secții.