livrari la domiciliu apa de masa la domiciliu slobozia

Fetești: Cinci militari veterani au primit titlul de cetățean de onoare

Lt.cdor (rz) Tănasă Mihai Liviu, Plt.maj. Nițu Valentin, Plt.maj. Popescu Cristian Mihail, Plt. Ciubotărescu Cristian Marius și plt. Văleanu Dan sunt, începând de miercuri, 29 martie, cetățeni de onoare ai municipiului Fetești.

Titlul le-a fost conferit în cadrul ședinței Consiliului local Fetești, decizia fiind motivată de faptul că militarii rezerviști propuși de Asociația Națională a Veteranilor de Război Fetești s-au distins prin faptele lor, certificate prin medalii și distincții internaționale în teatrele de operații la care România a participat.

„Argumentele care vin în sprijinul acestei propuneri sunt curajul, devotamentul și înaltul profesionalism de care militarii au dat dovadă în zonele de conflicte armate, în lupta împotriva terorismului sau în acțiuni de impunere a păcii, aceștia primind aprecieri deosebite atât din partea MApN, cât și din partea comandanților și șefilor aliați din Comandamentele Multinaționale în subordinea cărora au acționat ostașii români”, preciza Alexandru Olteanu, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Fetești.

Pe de altă parte, s-au adus în discuție și alte persoane din Fetești care ar merita un astfel de titlu, iar în viitor se va avea în vedere inițierea procedurilor necesare pentru acordarea titlului de cetățean de onoare și altor persoane.

Titlurile le vor fi înmânate în următoarea perioadă, într-un cadru oficial.