Ziarul Obiectiv Ialomita
Ziarul Obiectiv Ialomita

Știri locale Ialomița

Ziarul Obiectiv Ialomita
  • OBIECTIV IALOMIȚA
  • Infotrafic
    • Anunțuri
  • Anunțuri și Informaţii Utile
  • Lege şi Ordine
  • Locuri de muncă
  • Locale Ialomița
  • Evenimente
  • Politică
  • Vremea
  • Magazin
    • Stiri nationale
    • No comment

Feteștenii sunt revoltați: două cartiere au fost distruse din cauza lucrărilor de introducere a canalizării

Publicat de Obiectiv Ialomita
24/01/2013 | Locale Ialomita
publicitatecliseru

Un proiect care ar fi trebuit să includă municipiul pe harta localităților secolului XXI a făcut ca Feteștiul să arate, în fapt, ca un cătun din secolul al XIX-lea, când cizmele de cauciuc erau la modă.

De mașini nici nu poate fi vorba….mijlocul de transport ar trebui să fie un car tras de boi. Cărui fapt se datorează marea întoarcere in timp? Grandiosului proiect de introducere a canalizării. „Din fericire”, doar două cartiere au fost supuse procesului de involuție. Vlașca și Coloniști sunt cartierele în care firma constructoare a început lucrările de introducere a canalizării. Conform licitației și conform Raja Constanța, firma ar fi una de prestigiu. De prestigiu, dar care nu prea se respectă, am adăuga, dacă privim ce-au lăsat în urmă angajații acesteia, după efectuarea lucrărilor.

publicitatepmp schengen
fetesti lucrari canalizare
fetesti lucrari canalizare
fetesti lucrari canalizare
fetesti lucrari canalizare
fetesti lucrari canalizare

Se știe că municipiul de la malul brațului Borcea are străzi care ar necesita o reabilitare temeinică, însă înainte de acest proiect erau totuși practicabile. Vorbim de un proiect de 11 milioane de euro, bani pe care Raja și administrația locală din Fetești i-au obținut cu greu de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, și pe care putem spune că-i aruncă în noroi acum firma constructoare. Noroiul din Fetești ar putea „înghiți” și mai multe milioane, dacă stăm să ne gândim că fiecare stradă din aceste cartiere are un strat consistent de nămol de circa 20 de cm, 30 cm și chiar 40 de cm pe alocuri.

Faci scandal, ți se „reface” strada din rău în mai rău

Ciprian B. este unul dintre cetățenii care vor dreptate și care a mers până-n pânzele albe pentru a-i fi refăcută strada. El este distribuitor de produse de curățenie, produse pe care le depozitează într-o clădire din incinta casei sale. Pentru el, strada cu mocirlă nu e numai un disconfort, ci înseamnă și pierderi financiare. Pentru că nu mai poate ieși din curte cu mașina (a avut două tentative eșuate, rămând blocat) nu poate livra produsele la magazinele cu care are contracte. Luni a ajuns față-n față cu un angajat al firmei care se ocupa de lucrările proiectului de canalizare, iar după o lungă discuție, a reușit să smulgă promisiunea că vor fi trimiși oameni pe strada lui pentru a o reface. Plin de speranță, a așteptat „minunea”. Au venit muncitorii, numai că au început să întindă piatră peste noroi. Ca și cum nu ar fi fost suficient, unele utilaje au rămas și ele în nămol, iar altele s-au defectat. În plus, la ora 16.00, s-a terminat programul de lucru și au plecat, lăsând strada mai rea decât a fost.

Omul este acum disperat, pentru că fiecare zi care trece fără să își poată face treaba, îl costă. El are de plătit rate și bilete la termen, dar pentru că este blocat nu poate strânge banii.

În cartierul respectiv, oamenii nu se pot îmbolnăvi. Dacă ceva rău s-ar întâmpla, ambulanța nu ar putea ajunge la ei. Nu există nici măcar o singură stradă pe care să se poată circula, și dacă pe străzi s-ar mai putea intra cu chiu cu vai, totul se blochează în intersecții unde noroiul e mai rău ca pe câmp. Ani M. povestește că unei femei mai în vârstă i s-a făcut rău și a trebuit dusă pe brațe de vecini până la ambulanță.

Copiii ajung cu greu și plini de noroi la școală. Câtorva le-au rămas tălpile de la încălțăminte în pământul umed și au fost nevoiți să se întoarcă acasă, alții au ajuns la ore plini de nămol. Cei care stau mai departe de școală povestesc că acum trebuie să plece mai devreme de acasă pentru că drumul este mai greu și durează mai mult.
În urmă cu un an, când se semna contractul de începere a lucrărilor, edilul Feteștiului, Gheorghe Catrinoiu, era fericit și încântat, acum însă, parcă i-a pierit zâmbetul.

Gheorghe Catrinoiu primar Fetesti„Proiectul este un deosebit de important pentru municipiul nostru. Însă, din cauza disconfortului creat de săpături, feteștenii nici nu se mai gândesc la beneficiul rețelei de canalizare. Sincer, îmi pare rău că această firmă a câștigat licitația, pentru că trebuie să spun că nu eu, „primarul”, am ales firma sau Raja, ci a avut loc o licitație publică deschisă la care a participat și această firmă și care, din nefericire pentru noi, a și câștigat-o. Era vorba de o asociere între firma Alstong din Constanța și o firmă cu renume din Austria, Phifer, dar așa cum sunt asocierile la noi, s-au făcut doar pe hârtie. Și-au împărțit lucrările, firma din Constanța a rămas să facă lucrările din Fetești, iar cea din Austria lucrează în orașul Țăndărei. Dar, trecând peste aceste lucruri, aș spune că modul de lucru și de organizare al firmei constructoare lasă de dorit. Avem și o persoană pe care am desemnat-o pentru a urmări refacerea infrastructurii stradale, pentru că aceasta este obligația lor, să readucă străzile la starea ințială. Înțeleg, este foarte costisitor, însă firma și-a asumat acest lucru când a participat la licitație. Invocă acum că decontarea se face târziu și întâmpină probleme financiare. Dar sunt problemele lor și nu ar trebui să se răsfrângă asupra feteștenilor, care acum nici nu au pe unde merge din cauza noroiului. Lucrurile acestea nu trebuiau să se întâmple. Prima măsură pe care am luat-o a fost stoparea extinderii șantierului, pentru că își doreau să intre cu lucrările și pe cartierul Fetești-Oraș. Sunt probleme multe și nu o să le semnăm recepția lucrărilor până când nu readuc străzile la starea inițială. Sper să înțeleagă constructorul că dacă nu va lua măsuri de remediere în timpul cel mai scurt, vom lua și alte măsuri, sancțiuni contravenționale și vom putea ajunge până la sistarea șantierului. Nu se poate! Am fost înțelegători, ne dorim acest proiect, cetățenii au nevoie de această rețea de canalizare, însă dintr-un lucru bun nu putem să ajungem la unul rău, să zicem. Îi asigur pe cetățeni că nu voi lăsa lucrurile așa”, a declarat Gheorghe Catrinoiu.

Noi nu mai adăugăm nimic, imaginile sunt grăitoare.

Distribuie
fetesti

Articole recente:

anaf ialomita - fisc

AJFP Ialomița: 2.348,58 mii lei sume stabilite suplimentar, în urma inspecțiilor fiscale efectuate în luna februarie 2023

🟠 Obiectiv Ialomita | 17.03.2023 | Locale Ialomita
➡️ Citeşte
apa potabila

RAJA: Lipsă apă în cartierul Buliga din municipul Fetești

🟠 Obiectiv Ialomita | 17.03.2023 | Anunturi - Info Utile
➡️ Citeşte
Donare Sange 15

Campania „Donează sânge! Salvează o viață!” în Protopopiatul Slobozia

🟠 Obiectiv Ialomita | 15.03.2023 | Locale Ialomita
➡️ Citeşte
Foto

50 de localități din Ialomița vor avea școlile dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

🟠 Obiectiv Ialomita | 15.03.2023 | Locale Ialomita
➡️ Citeşte
Pasaj Rutier Drajna (3)

Ialomița: Autoritățile anunță că pasajul de la Drajna va fi dat în trafic în luna mai

🟠 Obiectiv Ialomita | 15.03.2023 | Infotrafic
➡️ Citeşte
Consiliul Judetean Ialomita

Comunicat convocare ședință de îndată, online, Consiliul Județean Ialomița – 15.03.2023

🟠 Obiectiv Ialomita | 14.03.2023 | Anunturi - Info Utile
➡️ Citeşte

🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️

Locuri de muncă Ialomița.
AJOFM Ialomița. Vezi detalii
Program de gardă farmacii,
Slobozia, luna MARTIE 2023

Marsul Pentru Viata
Reclama Piese Camioane
Reclama Personalizari
ziare.org   ziare & stiri
  • Termeni și condiții
  • Politica de Confidențialitate
  • Obiectiv Ialomița utilizează cookies. Află mai multe
  • Contact

Detalii Trafic obiectiv.net

Facebook Instagram Twitter Youtube
Ziarul Obiectiv Ialomita © 2011 - 2021 | obiectiv.net