comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Articole pirotehnice şi produse fitosanitare confiscate de poliţişti

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/12/2015 | Lege si Ordine

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti au acţionat ieri pe linia verificării legalităţii desfăşurării operaţiunilor cu articole pirotehnice de către persoane fizice şi juridice şi pentru prevenirea, identificarea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor.

Pe parcursul derulării activităţilor, poliţiştii au identificat 41 de articole pirotehnice din categoria F1, expuse spre comercializare de către gestionarul unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Feteşti.

Societatea comercială şi gestionarul nu erau autorizaţi pentru a desfăşura activităţi de comercializare a materialelor pirotehnice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, bunurile fiind ridicate în vederea confiscării.

Despre “pocnitori”: Vezi ce obiecte pirotehnice sunt permise sau interzise


La sediul unei unităţi economice cu punct de lucru pe raza comunei Făcăeni, poliţiştii au depistat produse fitosanitare din categoriile Xn şi Xi, care aveau termenul de valabilitate expirat.

Produsele fitosanitare urmează a fi predate către o societate autorizată în vederea distrugerii, întrucât acestea au devenit deşeuri toxice.

Administratorul societăţii comerciale este cercetat de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase devenite deşeuri.