comenzi la domiciliu cliseru.ro

Feteşti: Acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/08/2014 | Lege si Ordine

Efective din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti în colaborare cu specialişti ai C.S.V.S.A. Feteşti au desfăşurat în cursul zilei de ieri, 26 august a.c. o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de braconaj piscicol, a transportului şi comercializării ilegale a produselor şi subproduselor din peşte.

Scopul acţiunii a constat în combaterea faptelor ilegale asociate din pescuitul ilegal circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea produselor piscicole, precum şi asigurarea unor condiţii de piaţa corecte prin eliminarea produselor de provenienţa ilicită pe raza judeţului Ialomiţa.

În cadrul acţiunii poliţiştii au constatat 5 infracţiuni, în flagrant şi au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 234 lei şi au fost ridicate în vederea confiscării 2 unelte de pescuit şi aproximativ 50 de kg de peşte.

Exemplificăm:

Un bărbat de 46 de ani, din municipiul Feteşti a fost depistat pe raza localităţii de domiciliu având asupra sa două unelte de pescuit comercial şi o cantitate de peşte din speciile crap, şalău, biban şi plătică.

Uneltele au fost ridicate în vederea confiscării, iar peştele a fost denaturat chimic de reprezentantul C.S.V.S.A. Feteşti.   În cauză a fost întocmit dosar penal.

În urma verificărilor efectuate de către poliţişti la o unitate economică de pe raza municipiului Feteşti, au fost identificate aproximativ 50 de kg de peşte din speciile ştiucă, novac, şalău, păstrăv, plătică şi macrou ce erau oferite spre vânzare de către reprezentantul unităţii, fără a deţine documente de provenienţă.

Cantitatea de peşte a fost confiscată, reprezentanţii C.S.V.S.A. Feteşti dispunând direcţionarea acesteia către o unitate specializată în vederea neutralizării.  În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița | Foto: arhiva Obiectiv Ialomița