comenzi la domiciliu cliseru.ro

Fetești: Acoperirea nasului și a gurii cu mijloace de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/04/2020 | Locale Ialomita

Acoperirea nasului și a gurii cu mijloace de protecție a devenit obligatorie în spațiile publice închise

Având în vedere situația la nivel global și național cu privire la infecția cu coronavirusul „SARS-CoV-2” și prognozele de creștere a numărului de cazuri de infectare în perioada imediat următoare, precum și prevederile Ordonanței de Urgență nr. 21/15.04.2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, Comitetul Local Pentru Situații de Urgență al Municipiului Fetești a stabilit, în ședința din această dimineață, că:

1. Începând cu data de 24.04.2020, în vederea creșterii nivelului de siguranță al cetățenilor, se impune, pe raza municipiului Fetești, măsura de purtare a mijloacelor de protecție a gurii și nasului în toate spațiile publice închise (mijloace de transport în comun, instituții publice, spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, gară, autogară)

Aceste mijloace de protecţie constau în măşti medicale, dar pot fi şi eşarfe, fulare, alte articole vestimentare, menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

2. Operatorul de transport local SC Transbus SA Fetești și ceilalți operatori de transport intrajudețean sunt obligați să nu permită îmbarcarea pasagerilor fără mijloace de protecție a gurii și a nasului.

3. Se va întocmi o solicitare către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița prin care să se comunice către Poliția Municipiului Fetești rezultatele anchetelor epidemiologice de pe raza municipiului nostru, în vederea dispunerii unor dispozitive de siguranță publică la domiciliul persoanelor confirmate ca fiind infestate cu coronavirusul “Sars-CoV-2” și pentru luarea unor măsuri specifice de siguranță medicală a membrilor forțelor de ordine.

Mai multe articole de la obiectiv.net: