comenzi la domiciliu cliseru.ro

Festivalul culinar La Casa Tudorii, programat pentru 11 octombrie

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
26/09/2014 | Locale Ialomita

Sâmbătă, 11 octombrie, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală-Orașul de Floci, se va desfășura ediția a IV-a a Festivalului-concurs de tradiție culinară ialomițeană ,,LA CASA TUDORII”.

Festivalul se va desfășura pe mai multe secțiuni de concurs, respectiv mâncăruri calde, preparate culinare reci (antreuri), preparate de patiserie și cofetărie, preparate conservate și semiconservate.

Cei care doresc să se înscrie la această competiție culinară, pot descărca afișul, regulamentul concursului și formularul de înscriere, accesând site-ul Consiliului Județean Ialomița: http://www.cicnet.ro.

Eforturile dumneavoastră vor fi răsplătite de către organizatori cu premii și diplome. Astfel, locul I – 750 lei şi Diplomă onorifică „Mare Maestru culinar”, Locul II – 600 lei şi Diplomă onorifică „Maestru culinar“, Locul III- 450 lei şi Diplomă onorifică „Maestru bucătar“. De asemenea, în cadrul competiţiei vor exista și Premii Speciale: Premiul „Casa Tudorii“ pentru cel mai frumos stand – 300 lei, premiul special pentru comuna cu cei mai mulţi concurenţi – 200 lei, un premiu de excelenţă pentru grupurile etnice – 200 lei, dar și diplome de onoare.

casa tudorii 2014Așadar, organizatorii așteaptă să vă înscrieți în concurs, iar sâmbătă, începând cu ora 11:00, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală Orașul de Floci de la Giurgeni.

Organizatorii acestei manifestări sunt: Consiliul Județean Ialomița, Muzeul Județean Ialomița și Muzeul Național al Agriculturii, Inspectoratul Școlar Ialomița, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Biblioteca Județeană ,,Ștefan Bănulescu” și Centrul Cultural UNESCO ,,Ionel Perlea”.

Prin promovarea acestui festival se dorește revigorarea interesului public pentru tot ceea ce înseamnă tradiţie culinară ialomiţeană, descoperirea de reţete culinare specifice şi oameni de pe aceste meleaguri care să-şi pună în valoare talentul şi creativitatea.

Concursul s-a bucurat de fiecare dată de un public numeros şi de participarea a zeci de echipaje care au adus în standuri o multitudine de reţete culinare specifice Bărăganului.

Publicul a putut să admire varietatea produselor culinare, ingeniozitatea şi măiestria celor care le-au preparat, precum şi spectacolele oferite.