Festivalul culinar La Casa Tudorii, pe 12 octombrie!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Deși în foarte multe medii se discută despre desfășurarea acestui festival-concurs de tradiție culinară în perioada 5-6 octombrie, fiind publicate articole dar și afișul concursului de anul acesta, reprezentanții Muzeului Județean Ialomița, unul dintre organizatori, au ținut să precizeze că acest festival de la Giurgeni, aflat la cea de-a treia ediție, se va desfășura pe 12-13 octombrie.

„Festivalul concurs de la Giurgeni se va desfășura pe 12 – 13 octombrie, pentru că la începutul lunii sunt alte evenimente și nu am vrut să ne suprapunem. Noi nu am făcut niciun anunț cu privire la desfășurarea acestui festival pe data de 5 octombrie. Într-adevăr, inițial, așa hotărâsem, dar pentru că sunt alte evenimente importante în acea perioadă, am decis să îl desfășurăm o săptămână mai târziu”, a afirmat Florin Vlad, directorul Muzeului Județean.

Prin promovarea acestui festival se dorește revigorarea interesului public pentru tot ceea ce înseamnă tradiţie culinară ialomiţeană, descoperirea de reţete culinare specifice şi oameni de pe aceste meleaguri care să-şi pună în valoare talentul şi creativitatea.

Organizat de Consiliul Judeţean Ialomiţa şi Muzeul Judeţean Ialomiţa, concursul s-a bucurat de un numeros public şi de participarea a zeci de echipaje care au adus în standuri o multitudine de reţete culinare specifice Bărăganului.

Publicul a putut să admire varietatea produselor culinare, ingeniozitatea şi măiestria celor care le-au preparat, precum şi spectacolele oferite.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️