comenzi la domiciliu cliseru.ro

Festivalul – concurs de tradiție culinară „La Casa Tudorii” 2018

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/09/2018 | Evenimente

Festivalul-concurs de tradiție culinară ialomițeană „LA CASA TUDORII”, ediția a VIII-a, se va desfășura în data 14 octombrie 2018, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală Orașul de Floci, comuna Giurgeni, jud. Ialomița.

Scopul acestui Festival-concurs este de a promova valorile ialomițene în toate formele lor de manifestare (tradiție culinară, port și dans popular) și, nu în ultimul rând, recunoașterea Orașului de Floci, ca loc al nașterii lui Mihai Viteazul si, totodata, prima capitala a judetului Ialomița.

Tradițiile si obiceiurile judetului sunt un punct cheie de o importanță majoră în construirea identității urmașilor noștrii, respectiv a comunitatății din care facem parte. În felul acesta se leagă trecutul de prezent și prezentul de trecut.

Manifestarea va cuprinde pe lângă rețetele culinare specifice județului și spectacole folclorice, ansambluri de dansuri populare și interpretări ale soliștilor vocali.
Relații suplimentare despre înscrierea în concurs, formularele pentru înscriere, dar și regulamentul acestuia vor fi disponibile disponibile pe site-ul www.mjialomita.ro și www.cicnet.ro/știri .
Formularele completate pot fi transmise la secretariatul Muzeului Județean Ialomița din Bd. Matei Basarab nr. 30, prin e-mail la [email protected] sau prin fax, la numărul: 0243.230054.

Festivalul-concurs se adresează tuturor celor pasionați de gastronomie și care manifestă dorința a păstra și de a transmite specificul tradițional culinar ialomițean. De-a lungul celor șapte ediții, au fost înscrise în concurs peste o mie de rețete, readucând în atenția tuturor celor prezenți la Orașul de Floci preparate tradiționale delicioase pe care uneori doar cei mai vârsnici și le amintesc!