comenzi la domiciliu cliseru.ro

Festivalul – concurs de tradiție culinară „La Casa Tudorii” 2017

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
Actualizat: 20 noiembrie 2017

Festivalul – concurs de tradiție culinară „La Casa Tudorii” se va desfășura pe 15 octombrie, la Giurgeni, Baza de Cercetare și Expunere Muzeală.

Festivalul, care se află la a VII-a ediție, se desfășoară în cadrul programului multianual „Ialomița, dintotdeauna pentru totdeauna”, implementat de Consiliul Județean Ialomița, instituțiile județene de cultură aflate sub autoritatea sa și alți parteneri de nivel județean.
Înscrierile au început pe 25 septembrie și se vor încheia pe 12 octombrie.

La acest festival-concurs pot participa toți cetățenii care, fără a fi profesioniști în domeniu, arată pasiune și dragoste pentru specificul gastronomic ialomițean și care vor să împărtășească experiența lor și să pună în valoare tradiția culinară.

Participanții înscriși la concurs trebuie să se conformeze următoarelor reguli:

să completeze pentru fiecare rețetă propusă un formular de înscriere și să îl transmită prin e-mail sau fax organizatorilor până la data de 12 octombrie 2017;

nu există limită de vârstă, ocupație, pregătire profesională, sex sau etnie, singura condiție este ca preparatele să se încadreze în specificul ialomițean;

se participă individual sau în echipe, iar numărul de rețete cu care participă o persoană/echipă este nelimitat; participarea la concurs se face cu produse gata pregătite, pentru fiecare preparat trebuie să fie afișată denumirea acestuia;

organizatorii pun la dispoziția concurenților standurile (masă, scaun, sac de gunoi);

concurenții trebuie să asigure mijloacele de etalare, ambientarea standului, să respecte condițiile de calitate ale produselor și de protecție a consumatorului, să aibă o ținută de protecție adecvată concursului;

Reprezentanții organizatorilor anunță că vor fi eliminate din concurs rețetele care nu respectă condițiile concursului, dar și faptul că nu decontează participanților cheltuielile cu prepararea mâncărurilor și cu transportul la festival.

Vor exista 4 secţiuni de concurs:

Mâncăruri calde; Preparate culinare reci (antreuri), Preparate de patiserie; Preparate conservate şi semiconservate.

Concursul se va desfășura pe două categorii de participanți: elevi și adulți.

Înscrierea la concurs se face pe baza fişei de înscriere pentru fiecare reţetă; -Formularul de înscriere se transmite prin e-mail sau fax organizatorilor până la data

limită de 12 octombrie; la adresa de mail: [email protected];  [email protected], prin fax la numerele:0243 230 250 Consiliul Judeţean Ialomiţa; 0243 230 054 Muzeul Judeţean Ialomiţa.

Formularele de înscriere se vor înregistra la registratura Consiliului Judeţean Ialomiţa şi într-un registru special al festivalului-concurs, în ordinea înscrierii;


Descarcă: Regulament   |  Formular de înscriere


Formularele pentru înscriere la concurs se găsesc și pe cicnet.ro/ştiriwww.mjialomiţa.ro, la bibliotecile din teritoriu şi la primăriile locale.

Comisia va întocmi o listă a reţetelor rămase în concurs, care va fi făcută publică pe site-ul www.cicnet.ro al Consiliului Judeţean Ialomiţa şi va fi afişată la sediile organizatorilor şi co-organizatorilor, în data de 13 octombrie 2017.

Participanţii vor fi repartizaţi în standurile de expunere a preparatelor, cel mai târziu în data de 15 octombrie 2017, ora 9.00, iar comisia de evaluare va începe operațiunile de jurizare în jurul orei 11.00­.

Pentru locul III, premiul va fi în valoare de 450 lei, plus cupă și diplomă onorifică de Maestru Bucătar, locul II va fi în valoare de 600 lei, cupă și diplomă onorifică de Maestru culinar, iar locul I va fi în valoare de 750 lei, cupă și diplomă onorifică de Mare maestru culinar.