comenzi la domiciliu cliseru.ro

Femeile social-democrate din Slobozia și-au reales președintele

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/09/2015 | Politica

Femeile din PSD Slobozia și-au ales, săptămâna trecută, „organele de conducere”.

În mai puțin de o oră și jumătate, social-democratele au votat „la foc automat” propunerile pentru președinte, consiliul organizației de femei, biroul organizației, dar și delegații pentru Conferința județeană a organizației de femei. Cel mai mult, însă, au durat citirea rapoartelor de activitate și discursurile invitaților.

Așadar, a fost prezentat raportul de activitate al organizației de femei de către președinta Elisabeta Beciu, o sinteză privind rezultatele economice din perioada de guvernare a PSD, un raport privind situația membrilor organizației, fiind făcut public și programul de activități pentru perioada următoare.

Președinta Elisabeta Beciu a vorbit despre activitățile din organizație pe parcursul mandatului său, despre reorganizare și modernizare, despre activitățile caritabile ale organizației, campaniile de sănătate, dar și electorale, schimburi de experiență, dar și multe altele…

Am aflat, astfel, și că organizația municipală are 652 de membre, cele mai multe cu vârste cuprinse între 36 și 50 ani, dar și 124 de simpatizante.

Țelul lor este de a câștiga alegerile de anul viitor, pentru că, după cum afirma cineva, „nu am mers pe străzi și nu ne-am pierdut vremea pentru ca să pierdem acum guvernarea”.

Conferința a fost condusă de președintele PSD Slobozia, Alexandru Stoica, în prezidiu fiind și Ștefan Mușoiu – vicepreședintele CJ, cei doi viceprimari ai Sloboziei, Valentin Băcanu și Gabriel Mușat, Vasile Cornel, Condruț Ileana, și alții, parlamentarii lipsind de la întâlnirea de partid din cauze obiective.
După ce una dintre invitate a reclamat oarecum faptul că femeile încă nu sunt sprijinite și promovate îndeajuns, astfel încât ele să reprezinte 40% dintre candidații propuși de PSD pentru diverse funcții, fie politice sau administrative, Ștefan Mușoiu a ținut să le liniștească oarecum, spunând că, în anul 2020, PSD va propune pentru primăria Sloboziei o femeie.

„(…) Vreau să remarc, cu un ușor regret, faptul că lipsește de aici un om care a fost cândva un stindard pentru organizația de femei, și nu numai, pentru județul nostru, Otilia Dumitru. Îmi pare rău că nu este și ea prezentă astăzi aici. (…) Vorbind de resursa umană, care este cea mai importantă, vreau să spun cu încredere și tărie acest lucru, dumneavoastră sunteți cea mai importantă resursă a organizației, pentru că de-a lungul ultimilor ani ați demonstrat că dați dovadă de loialitate, solidaritate și entuziasm. Lucru care nu este puțin. (…) Meritați aprecierile noastre, ale tuturor. Spuneați că au fost promovate mai puține femei decât ar fi trebuit, două în Consiliul local, două în Consiliul Județean, dar, cine știe, nu în 2016, dar în 2020, vom avea un candidat femeie la primărie și acest lucru îl susținem (…) și, nu în ultimul rând, la Consiliul Județean, dacă vă doriți cu adevărat. Este nevoie de entuziasmul vostru și puterea de muncă (…)”, spunea Ștefan Mușoiu.

Consiliul municipal al PSD Slobozia va fi format din 51 de femei, reprezentând fiecare organizație teritorială, iar 19 vor face parte din Biroul organizației municipale (președinte Beciu Elisabeta, secretar Palantin Gina, vicepreședinți – Radu Silica, Dumitrescu Daniela, Micu Marioara, Coman Vasilica, Negoiu Liliana, Milea Dorina, Condruț Ileana, restul fiind membre.

De asemenea, au fost desemnați delegații la conferința județeană a femeilor.